In gesprek

Telefonisch of in een gesprek bij u aan huis of op de pastorie maken wij graag tijd voor contact met u.

Mocht u eens willen praten met pastoor Marc Lindeijer sj, kapelaan Lucio Ballester en pastoraal werkster Giny van der Korput neem dan contact op met onze Vijfheiligen Parochie via 0162-682303 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kapelaan Lucio Ballester is ook bereikbaar onder telefoonnummer 06-4414-4880 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerste H. Communie

Na de doop volgt het tweede sacrament: het voor de eerste keer ontvangen van de hostie tijdens de Eerste H. Communie. Door de Eerste Communie gaan kinderen zich steeds meer thuis voelen in de kerk. Aan die eerste keer gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf.

De feestelijke eerste deelname aan de eucharistieviering is voor kinderen en hun ouders een belangrijke gebeurtenis rond Jezus van Nazareth en de parochiegemeenschap.

De voorbereiding op de Eerste Communie wil een stap zijn in het zoeken naar een verbintenis tussen het dagelijkse leven en de wereld van geloven, godsdienst, traditie en kerk. U bent van harte welkom.

Door de coronapandemie zijn de Eerste H. Communievieringen voor 2020 komen te vervallen. De communicanten van 2020  waren op 30 mei in twee vieringen welkom in de Bernarduskerk in Made. Beide vieringen waren alleen toegankelijk voor de naaste familieleden. De vieringen konden via een live-stream thuis worden gevolgd. De communicanten van 2021 zullen volgend jaar, 2022, hun eerste heilige communie doen.

Meer informatie over deelnemen

Doop

tegel doop glasinloodMet onze handen dragen wij ons kind. Wij koesteren het, strelen en verzorgen het. Als het kind jong is, dragen wij het naar de kerk om het te laten dopen. De handen van de pastor zegenen je kind en met het teken van water wordt je zoon of dochter op een speciale manier aangeraakt door God. Daarom noemen we het doopsel een sacrament. Het is het eerste van de zeven sacramenten in de Katholieke Kerk.

Het doopsel heeft alles te maken met Jezus Christus. De Kerk wordt gevormd door zijn volgelingen. Zij willen de goede boodschap van Jezus in praktijk brengen. Door de doop behoor je tot die gemeenschap en dus tot de Kerk.

Er is de mogelijkheid uw kindje te laten dopen op zondag. Daarnaast op hoogfeesten, met name Pasen is geschikt daarvoor. Naast de kinderdoop is ook de doop van volwassenen met een gepast katechumenaat een mogelijkheid.

Voor meer informatie lees de Meest gestelde vragen over dopen

Lees meer...