Wij zoeken:
Bestuurslid parochiebestuur

gummarusGummaruskoor

Het Gummaruskoor heeft als thuisbasis de Gummaruskerk van Wagenberg. Sinds het voorjaar 2016 is het Gummaruskoor een samenwerking aangegaan met het dames- en herenkoor Antonius Abt. Er wordt samen gerepeteerd en samen gezongen, wisselend in de H. Antonius Abt kerk en in de Gummaruskerk. Dit geeft een prachtig resultaat.

Op verzoek zingt het Gummaruskoor nog wel als zelfstandig koor bij uitvaarten, huwelijken en jubilea.

Contactpersoon: Dhr. H. Vergouwen

Lees meer: Gummaruskoor

tempeliersDe Tempeliers

De Tempeliers verzorgen een aantal keer per jaar een themaviering.
Verder ondersteunt het koor muzikaal enkele reguliere vieringen en vieringen rond de feestdagen.

Dirigent: Pieter Baart

Lees meer: De Tempeliers

Bernarduskoorgr1Bernarduskoor

Het Bernarduskoor heeft als thuisbasis de Bernarduskerk en zingt bij zowel rouw- en trouwdiensten als reguliere weekenddiensten. Het is een gemengd koor dat een Gregoriaans en meerstemmig repertoir ten gehore brengt.

Contactpersoon: Dhr. Jos Akkermans

Lees meer: Bernarduskoor

herenkoor AA 2012aHerenkoor Antonius Abt

In de parochiële boekhouding van het jaar 1750 van de parochie van de heilige Antonius Abt te Terheijden zijn er al vermeldingen van het herenkoor te vinden. In die lange bestaansgeschiedenis heeft het koor een rijke traditie opgebouwd. Wekelijks repeteert het koor om de liturgische vieringen in de kerk van Terheijden of Wagenberg muzikaal op te luisteren. Vaak samen met het Dameskoor Terheijden en het Gummaruskoor Wagenberg, maar het koor zingt ook wel alleen en op andere locaties.

Contactpersoon: Dhr. H. van der Vorst

Lees meer: Herenkoor Antonius Abt

20160212dameskoorAA1Dameskoor Terheijden

Het dameskoor Terheijden is opgericht op 17 februari 1966 en bestaat dus 50 jaar. Samen met Jos Horbach vormt Heino Vergouwen de muzikale leiding van het koor. Regelmatig verzorgt het dameskoor de liturgie in de zaterdagavondviering met haar zang. Daarnaast zingen de dames ook bij uitvaarten, huwelijken en jubilea.

Lees meer: Dameskoor Terheijden

anthonysingers 2017Anthony Singers Terheijden

Het repertoire van het koor is nog steeds jongerenkoor-achtig, maar daarnaast zingt het ook populaire songs. Het koor heeft in het verleden een aantal gospel-workshops georganiseerd, waardoor ook gospel-liederen in het repertoire zijn opgenomen.

Ongeveer 1 maal per maand verzorgt het koor een dienst in de eigen parochiekerk. Daarnaast komt het regelmatig voor dat het koor elders te beluisteren is. Deze zangactiviteiten "buitenshuis" vinden o.a. plaats in ziekenhuizen en zorginstellingen, maar ook concerten, activiteiten met andere koren of samenwerking met de harmonie horen hierbij.
In november 2016 organiseerde AST een geslaagd concert in het Witte Kerkje.

Lees meer: Anthony Singers Terheijden

LivingspiritParochieel gezinskoor Living Spirit

Het Parochieel gezinskoor Living Spirit heeft als thuisbasis de Bernarduskerk in Made. Naast het repeteren zingen zij tijdens de Kinderkerkvieringen in de kerk en organiseren zij ook leuke activiteiten. Een speciaal koor met kinderen, ouders, veel gezelligheid en...............op zoek naar nieuwe leden vanuit de gehele parochie!!

Lees meer: Living Spirit