boekpresentatieVHP

Kerkboek uit Hooge Zwaluwe, H. Willibrordusparochie 1865-2013

Auteur: Julien Mariman en Pierre Gruca | Nederlands | Druk: 1 | juni 2022 | 108 pagina's

Prijs: € 5,-

Waar te koop: parochiekantoren te Made, Terheijden en Wagenberg

Beschrijving

Het boekje gaat over de geschiedenis van een kleine actieve parochie die bouwde aan een eigen parochiekerk met kerkhof en pastorie, een patronaat en een school. Een boek over de geschiedenis van een kleine actieve parochie die bouwde aan een eigen parochiekerk met kerkhof en pastorie, een patronaat en een school. Een parochie bestaande uit Hooge Zwaluwe, Helkant en enkele buitenhoeven, zoals het in een brief van de toenmalige bisschop Zwijsen omschreven staat.

Interessant voor mensen van Hooge Zwaluwe of mensen met Hooge Zwaluwse roots, veel zal voor hen herkenbaar zijn, maar ook voor niet-Hooge Zwaluwenaren is het kennismaken met het wel en wee van de H. Willibrordusparochie zeker ook de moeite waard. Leuk om dit boekje cadeau te doen en qua formaat en dikte (108 bladzijdes) past het goed in uw vakantiekoffer.

Achtergrondinformatie

Op zondag 24 juli vond -na de openluchtviering- in restaurant Onze Kerk de presentatie plaats van ‘Een kerkboek uit Hooge Zwaluwe, H. Willibrordusparochie 1865-2013’ van Julien Mariman en Pierre Gruca. Een brief die net als op 24 maart 1867 weer werd voorgelezen vanaf de preekstoel.

Het eerste exemplaar van het boek werd officieel overhandigd aan Toos Machielse-de Deugd, zij is een van de vrijwilligers die actief is binnen de geloofsgemeenschap van Hooge Zwaluwe, zoals op het kerkhof en rond de Mariakapel op Helkant en ook zijn er vrijwilligers uit Hooge Zwaluwe actief in de H. Gummaruskerk te Wagenberg.