Aangepaste openingstijden

Van 4 januari 2021 tot 20 januari 2021 – gedurende de Lockdown – zijn de kantoren van de Vijf Heiligen Parochie zeer beperkt geopend voor noodzakelijke werkzaamheden. Er zal helaas geen ruimte zijn om zomaar binnen te lopen of koffie te drinken.

U kunt ons uiteraard altijd bereiken via info@naardekerk.nl of een afspraak maken.

Wijziging in samenstelling van het pastoraal team

Namens het parochiebestuur en het pastoraal team informeren wij u over de wijziging van de samenstelling van het pastoraal team.

logoTwee maanden geleden is pastoraal werker Gerard Oostveen met pensioen gegaan. Het afscheidsmoment zal plaatsvinden aan het eind van de maand augustus.

Gerard Oostveen wordt per 1 september opgevolgd door kapelaan Lucio Ballester. 6 september is er gelegenheid om met kapelaan Lucio Ballester kennis te maken.

Vanaf 1 juli volgt pater Marc Lindeijer als waarnemend pastoor de taken op van Harry Lommers en Geerten Kok. Pater Lindeijer zal vanaf 1 juli regelmatig in het weekend de H. Mis vieren in onze kerken. Hij wil in die weekends ook graag kennismaken met de parochiekernen en met de parochianen.

Dankbaar

De nieuwe benoemingen sluiten een periode af waarin ons pastoraal team maar heel beperkt bemenst was. Gelukkig hebben met name Giny van der Korput en pater Piet Schellens gezorgd voor continuïteit in deze periode. We zijn hen dankbaar voor hun inzet. We zijn ook dankbaar voor alle hulp die parochianen hebben geboden in de afgelopen maanden.

Die dank spreken we uit naar ieder die met gebed, inzet en financiële ondersteuning de parochie levend heeft gehouden. We hopen dat u daarmee wilt doorgaan en zo het vernieuwde team wilt bijstaan in de zorg voor onze parochie.

Afscheid Gerard Oostveen

gerard oostveen

Twee maanden geleden is pastoraal werker Gerard Oostveen met pensioen gegaan. Vanwege de coronamaatregelen moest het afscheid van hem worden uitgesteld. We zijn met Gerard in gesprek over het organiseren van een afscheidsmoment voor hem aan het eind van de maand augustus. Zodra daar meer over bekend is laten we u dat weten.

1 september: Benoeming kapelaan Lucio Ballester

Vanwege de pensionering van Gerard Oostveen heeft het parochiebestuur regelmatig met het bisdom gesproken over de invulling van de vacature bij ons. De bisschop heeft ons gevraagd kennis te maken met Lucio Ballester, een priester uit Argentinië die de afgelopen twintig jaar in meerdere landen in Europa werkzaam is geweest in verschillende functies. De kennismaking met hem is positief verlopen. Ons parochiebestuur en pastoraal team zien Lucio Ballester graag komen.

Hij wordt met ingang van 1 september benoemd tot kapelaan in onze parochie. Op 6 september wordt kapelaan Ballester gepresenteerd tijdens de eucharistieviering om 9.30 uur in de H. Bernarduskerk in Made. Aansluitend is er gelegenheid om kennis met hem te maken.

Kapelaan Lucio Ballester is 47 jaar oud. Hij woont nog in Breda, maar hij gaat wonen in onze parochie. Het parochiebestuur is, in samenspraak met kapelaan Ballester, op zoek naar een woning voor hem. Lucio Ballester zal voltijds gaan werken voor onze parochie. Wij zijn blij met zijn komst.

Nieuwe waarnemend pastoor: pater Marc Lindeijer

m lindeijer

Naast kapelaan Ballester mogen we ook een nieuwe waarnemend pastoor verwelkomen in onze parochie. In september moesten we afscheid nemen van Vincent Schoenmakers. Sindsdien is het pastoorschap van onze parochie waargenomen door Harry Lommers, met ondersteuning van Geerten Kok.

Vanaf 1 juli worden zij in hun taken opgevolgd door pater Marc Lindeijer, 54 jaar oud en lid van de jezuïetenorde.

Sinds 1 april is hij vicaris-generaal van het bisdom Breda en stimuleert hij de parochies in het bisdom om meer missionair te worden. Wij hebben afgelopen maand kennis gemaakt met onze nieuwe waarnemend pastoor, en ook die kennismaking is positief geweest. Pater Lindeijer zal vanaf 1 juli regelmatig in het weekend de H. Mis vieren in onze kerken. Hij wil in die weekends ook graag kennismaken met de parochiekernen en met de parochianen.

Met pater Lindeijer en kapelaan Ballester komt het pastoraal team in onze parochie op sterkte. In onderling overleg zullen zij, samen met Giny van der Korput, komen tot een passende taakverdeling. Wij houden u daarover op de hoogte.

Namens parochiebestuur en pastoraal team