Op weg naar de Maria Magdalenakapel met tussenstop in ‘de Wijngaerd’

Afbeelding 24 Omgeving H. Bernarduskerk met kapel van vroeger zusterklooster

Op zondag 21 augustus is de H. Bernarduskerk aan de eredienst onttrokken. Zondag 4 september is de eerste viering in de benedenzaal van seniorenpartner ‘de Wijngaerd’. Totdat de H. Maria Magdalenakapel gebruikt kan worden als onze nieuwe kerkruimte, worden de weekendvieringen in Made tijdelijk gehouden in de benedenzaal van seniorenpartner ‘de Wijngaerd’. Wees welkom as. zondagmorgen om 9.30 uur.

Laatste viering in de H. Bernarduskerk

De H. Bernarduskerk wordt omgebouwd tot een cultureel centrum als hart van het nieuwe dorpscentrum van Made. Voor Made, maar ook voor onze Vijf Heiligen Parochie een grote verandering. De H. Bernarduskerk is zondag 21 augustus aan de eredienst onttrokken. De weekendvieringen in Made vinden daarom tijdelijk plaats in de benedenzaal van seniorenpartner ‘de Wijngaerd’.

Samen met Breda Bouw, onze vrijwilligers en het pastoraal team werken we intussen aan een mooie, aan de tijd aangepaste kerkruimte in de H. Maria Magdalenakapel in het Hart van Made.

Het vraagt weer veel van ons allemaal wat aanpassingen betreft. Wij hopen dat u mee de stap maakt naar ‘de Wijngaerd’ waar wij voorlopig een gastvrij onthaal vinden.

Pastoraal team en parochiebestuur Vijf Heiligen Parochie.

Laatste viering in de H. Bernarduskerk

Na vele jaren van praten, denken, onderhandelen, brainstormen... is het dan zo ver. Op zondag 21 augustus 2022 werd de parochiekerk, genoemd naar de Heilige Bernardus van Clairvaux, aan de Kerkstraat 6 te Made aan de eredienst onttrokken. De H. Bernarduskerk gaat diverse sociaal culturele en maatschappelijke functies huisvesten en krijgt daarmee een nieuwe toekomst. Meer informatie over de realisatie leest u op de website van de gemeente Drimmelen of Breda Bouw.

Aan het onttrekken van de Bernarduskerk aan de eredienst ging een eucharistieviering vooraf. Pastoor Ronald van Bronswijk, pater Piet Schellens en pastoraal werkende Giny van der Korput gingen voor in deze bijzondere viering. Het was tevens de laatste keer dat het Bernarduskoor voor ons ging zingen. Nadat Jos Akkermans te kennen had gegeven te stoppen als dirigent, hebben de leden van het koor na rijp beraad besloten het Bernarduskoor op te heffen. In deze slotviering is uiteraard aandacht besteed aan het afscheid van de dirigent en het koor.

Aan het einde van de eucharistieviering werd in processie het Allerheiligste, samen met Chrisma, Gods woord, wijwater en wierook uitgedragen. Na afloop van de viering werd een herdenkingsboekje aangeboden en was er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers.

Herdenkingsboekje

Het herdenkingsboekje is op te vragen op het Parochiekantoor, Kerkstraat 6 in Made. Of neem contact op via tel. 0162-68 2303 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het parochiekantoor is iedere maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Nms. Pastoraal team Vijf Heiligen Parochie Pastoor Ronald van Bronswijk

Nms. Parochiebestuur Vijf Heiligen Parochie Mw. José Mureau, vicevoorzitter Vijf Heiligen Parochie