Schilderwerk aan de Gummaruskerk

Gummaruskerk 2Vanaf 30 mei zijn schilderwerkzaamheden gaande aan de buitenkant van de Gummaruskerk en vanaf dinsdag 7 juni wordt daarvoor ook een hoogwerker ingezet. Deze werkzaamheden zullen ongeveer drie weken duren.

Bezoekers van kerk, parochiekantoor en kerkhof kunnen hiervan wellicht wat hinder ervaren. Ongemak dat gepaard gaat aan het weer opfleuren van Wagenbergs grootste en mooiste.

Wat is er aan de wand?

Een hele tijd geleden zijn de korte bankjes tegen de wanden van de zijbeuken in de Gummaruskerk weggehaald en toen kwam aan het licht dat de onderkant van de muur er niet echt mooi uitzag. Het heeft een tijd geduurd, maar nu zien de wanden er weer picobello uit! De korte bankjes zijn een tijd na de bouw van de kerk (1904) geplaatst vanwege het groeiend aantal kerkbezoekers en zijn nu dus weer uit de kerk gehaald om ruimte te bieden aan andere activiteiten. ‘Het kan verkeren’ zei de dichter Gerbrand Bredero (1585-1618) al in zijn tijd.

Afzetlinten en werk in uitvoering

Bij de bouw van de Gummaruskerk werden in het schip van de kerk banken geplaatst op houten vlonders. Onder de vlonders werden geen tegels gelegd. Deze vlonders zijn nogal hoog tamelijk versleten en omdat er in de kerk ook andere activiteiten worden georganiseerd, wordt nu gekeken of deze vlonders even hoog dan de tegels kunnen komen te liggen en wordt er bij wijze van proef een stuk van de vlonder omlaag gebracht.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Neem dan contact op met het parochiekantoor. Dit kan persoonlijk iedere maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 12 uur. Of neem telefonisch contact op via telefoon 0162-68 2303, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.