24 uur voor de Heer in teken van Oekraïne

24uur van de heer 1

Op vrijdag 25 maart van 16.00 tot 17.00 uur was tijdens de 24 uur gebedsestafette in de Mariakapel een samenkomst met pastoor Ronald van Bronswijk als voorganger. De samenkomst stond in het teken van Oekraïne, maar ook de Veertigdagentijd en voorbereiding op Pasen.

Op verzoek van Paus Franciscus werd op vrijdagmiddag 25 maart om 17:00 uur wereldwijd gebeden worden voor de inwoners van Oekraïne. Door middel van een toewijdingsgebed worden de landen aan het Onbevlekt Hart van Maria toevertrouwd. Bisschop Liesen vroeg in een brief de parochies in het bisdom Breda aan te sluiten bij dit gebed. De Vijf Heiligen Parochie sloot aan bij deze oproep.

Bisdom van Breda

image.png

Tijdens het hoogfeest van de Aankondiging van de Heer op 25 maart 2022 nam Paus Franciscus het initiatief om toe te wijden aan het Onbevlekte hart van Maria. De toewijding is een antwoord op de vraag van Maria bij de verschijningen in Fatima op 13 juli 1917. Op de website van Bisdom van Breda leest u meer informatie over het mondiale gebed. Daar treft u ook de de officiële Nederlandse vertaling van het toewijdingsgebed (PDF) en aanbiedingsbrief (Nederlandse vertaling) van paus Franciscus.