Nieuwsbrief van 29 januari 2022

Nieuwsbrief VHP vierkant

Deze week is onze nieuwsbrief weer via e-mail verspreid. In deze nieuwsbrief o.a. veel aandacht voor de H. Blasius, de naamdag van deze bijzondere Heilige binnen onze Vijf Heiligen Parochie. In het weekend van 6 februari wordt deze naamdag gevierd.

H. Blasius

Het verhaal van het jongetje met de doorgeslikte visgraat ligt aan de basis van de zogeheten Blasiuszegen. Daarbij plaatst de priester twee gekruiste lange kaarsen rond de nek van de gelovige en spreekt een gebed waarin hij vraagt om op voorspraak van de H. Blasius de gelovige tegen keelziekten te beschermen. Daarna zegent de priester de gelovige. Lees het complete artikel over Blasius in onze nieuwsbrief.

Download hier de nieuwsbrief nummer 89 van de Vijf Heiligen Parochie.

Al bestaat de H. Blasiuskerk niet meer als kerkruimte, de gemeenschap is nog betrokken en de Vijf Heiligen Parochie is nog in het gelukkige ‘bezit’ van een Blasiuskoor. We hopen u hiermee weer wat lees en kijkwerk ter informatie en ontspanning te kunnen voorleggen. Dank iedereen voor uw medewerking en blijf gezond.

Nieuwsbrieven teruglezen?

Al onze nieuwsbrieven kunt u terug vinden en downloaden op Nieuwsbrieven Vijf Heiligen Parochie

Mocht u de nieuwsbrief wel/niet willen ontvangen, laat het dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep nieuwsbrief Vijf Heiligen Parochie