Aangepaste openingstijden

Gedurende de Lockdown zijn de kantoren van de Vijf Heiligen Parochie zeer beperkt geopend voor noodzakelijke werkzaamheden. Er zal helaas geen ruimte zijn om zomaar binnen te lopen of koffie te drinken.

U kunt ons uiteraard altijd bereiken via info@naardekerk.nl of een afspraak maken.

Eerste communie Vijf Heiligen Parochie

20210522 Roisin and priester AA

De communicantjes en hun ouders moeten er hard voor gebeden hebben: mooi weer! En dat was het ook op zondag 30 mei, toen in twee vieringen in totaal achttien kinderen hun eerste heilige communie deden in de Bernarduskerk te Made.

De kinderen hadden er lang op moeten wachten, want vorig jaar was de viering afgelast vanwege de coronapandemie. Ook de voorbereiding was erdoor getekend, met catechese via Zoom. Op de grote dag zelf konden alleen de ouders, broertjes en zusjes aanwezig zijn, omdat er nog altijd maar vijftig mensen in de kerk mogen komen. De tientallen andere familieleden konden de viering thuis volgen via de streaming. Iedereen was onder de indruk van de communicantjes, hoe goed ze meededen, hoe mooi ze zongen en hoe ze antwoord wisten te geven op de vragen van de pastoor. Het ging over sorry, dankjewel en alsjeblief zeggen, over de Vader, de Zoon en de heilige Geest en natuurlijk over de communie, over hoe God in hun leven kwam, zoals Hij destijds op bezoek was gekomen bij Abraham en Sara.

Met dank aan onze vrijwilligers die de communie weer mogelijk hebben gemaakt. Foto's zijn gemaakt door fotograaf Angelique Klomp.

Een week eerder al had in Terheijden Róisín haar eerste heilige communie gedaan. Zondag 30 mei gingen om half tien Dewi, Fiene, Floor, Ikor, Lauren, Marco, Mathijs, Niek en Suze voor het eerst ter communie. Om half twaalf volgden Fleur, Indy, Julia, Lieke, Liss, Luuk, Rens, Willem en Zonne.

20210530 1e H Comunie BE 9.30 uur

20210530 1e H Comunie BE 11.30 uur

De viering eindigde met een gebed, bloemen en een kaars bij het beeld van Maria en natuurlijk met de groepsfoto. Een eerste communie is een eerste communie, werd er op het eind gezegd: dat de kinderen nog maar vaak ter communie mogen gaan en vrienden van Jezus worden voor het leven!

Marc Lindeijer SJ

Waarnemend pastoor