Terugblik kostersontmoeting in Vijf Heiligen Parochie

Op 5 en 19 april zijn de kosters uit de Vijf Heiligen Parochie bij elkaar gekomen. Tijdens deze ontmoetingen bespreken zij wat hen bezighoudt in hun kosterwerk, waar ze tegenaan lopen en welke ideeën ze hebben. Ook nemen de kosters het liturgisch jaar door, de samenhang tussen vieringen en het gebruik van kleuren en symboliek. Veel zaken vielen daardoor op hun plaats en kregen een diepere betekenis.

De tweede bijeenkomst gaf opnieuw eyeopeners die het kosterswerk nog interessanter maakt. Onder begeleiding van waarnemend pastoor Schoenmakers werd de kluis geopend en werden allerlei attributen die in de liturgie hun functie hebben besproken. Zo ontdekten de kosters dat een van de betekenissen van wierook oplicht in psalm 141,2 (Mijn gebed zal voor U als wierook zijn, mijn geheven handen als een offer in de avond). Maar ook dat het zalven met olie – als het komen van Gods Geest over ons – reeds in het oude Jodendom een belangrijk ritueel was. Koningen, profeten en priesters werden gezalfd.

De kosters zijn op zoek naar versterking!
Van harte hopen de geloofsgemeenschappen van Terheijden (Antonius Abtkerk) en Made (Bernarduskerk) dat er mensen zijn die de kostersploeg willen versterken, want dat het betekenisvol werk is, dat is nu wel duidelijk. Denkt u dat het iets voor u is, neem dan contact op met het parochiekantoor (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 0162 - 68 23 03) voor een nadere oriëntatie.

Pastoraal Team VHP

Meer informatie Ok