Sectoren

PR, kerkbalans nieuwe stijl

PR, kerkbalans nieuwe stijl houdt zich bezig met het bevorderen van de eenheid tussen de geloofsgemeenschappen en beheer pachtgronden. Dhr. A. Weterings is sectorvoorzitter PR, kerkbalans nieuwe stijl.

Beheer

Beheer houdt zich bezig met het opstellen en uitvoeren van een beheersplan gebouwen en mogelijke her- en/of exploitatie van de gebouwen van de Vijf Heiligen Parochie. Voor het klein onderhoud ondersteunt, coördineert en fiatteert de sectorbeheerder de werkzaamheden van de Werkgroep Onderhoud (WOK) per geloofsgemeenschap. De invulling van sectorvoorzitter beheer staat nog vacant.

Vrijwilligersbeleid

Geen parochie zonder vrijwilligers. Geloofsgemeenschap ben je niet alleen, maar ben je samen. Met mensen om je heen voor wie het geloof in God en Jezus Christus zeggingskracht heeft. Met mensen die willen samenkomen rond Schrift en Tafel.

Diverse vrijwilligers zetten zich in voor liturgie, diaconie, catechese, beheer, financiën. Tevens zijn er noodzakelijke werkgroepen rouwverwerking, voorbereiding 1e communie, pastoriewacht, onderhoud kerkhof en gebouwen (WOK), Actie Kerkbalans, enz.Met mensen die zich voor hun geloof en voor hun geloofsgemeenschap willen inzetten. Een aantal mensen doet dat beroepsmatig, als lid van het pastoraal team. Maar veel meer mensen doen dat vrijwillig, uit eigen beweging, zonder dwang, omdat ze zijn gehecht aan die groep die samenkomt, telkens weer. Niet alleen op zondag, maar ook op maandag, dinsdag …

In de parochie wordt op alle dagen van de week veel werk verzet door vrijwilligers. Dat varieert van het verzorgen van de bloemversiering in de kerken tot het verzorgen van het parochieblad, van het zingen in een van de parochiekoren tot het besturen van de parochie, van secretariaatswerkzaamheden tot het onderhouden van de website. Teveel om in deze informatie op te noemen. Het is dus belangrijk dat voldoende mensen zich blijven inzetten om de parochie een levende vitale gemeenschap te laten zijn. Als u daaraan wilt meewerken, wordt u van harte uitgenodigd dit kenbaar te maken bij een van de leden van het pastoraal team of bij het centraal secretariaat van de parochie.

Voor informatie over het vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat, Kerkstraat 6 te Made, tel. 0162-682303, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor informatie over een specifieke vrijwilligersgroep kunt u contact opnemen met de contactpersoon van die groep. Alle vrijwilligersgroepen staan onder de rubriek CONTACTPERSONEN vermeld.

Catechese

Catechese wil een bijdrage leveren aan de vorming van kinderen, jongeren en volwassenen, aangaande introductie, reflectie en communicatie met het oog op de ontwikkeling tot een ‘zelfstandig geloven', dat verwijst naar een gelovig gemeenschapsleven (communio), een christelijke praxis (diaconie) en een levendige rituele viering (liturgie).

Diaconie

Diaconie is dat handelen, dat door allerlei mensen in allerlei vormen op verschillende niveaus verricht wordt ten bate van mensen in nood met als doel : dat die mensen hulp in, respectievelijk bevrijding uit hun nood ervaren. Goede diaconie behartigt en bevordert het menswaardig leven van de medemens in nood. Zowel voor degene, die diaconie bedrijft, als de mens in nood, levert de diaconale activiteit de gelegenheid er aan te groeien. Beiden doet het deugd; ze kunnen daarin groeien in mens-zijn. Parochiële diaconie kan worden verstaan als: dát diaconale handelen t.b.v. mensen in nood in of buiten de parochie, dat formeel door de parochie wordt georganiseerd.

Liturgie

In onze christelijke liturgie willen we communiceren met God en met elkaar. We vieren en gedenken het leven, sterven en verrijzen van Jezus Christus, waarbij er tevens plaats is voor het leven van mensen uit onze gemeenschap. We vertellen elkaar verhalen over de persoon van Jezus Christus. We gebruiken daarbij begrijpelijke woorden, symbolen en rituelen om Hem voor ons tastbaar te maken. Daardoor wordt het mogelijk in de ontmoeting met elkaar ook God te ontmoeten.

Meer informatie Ok