Bernarduskoorgr1Bernarduskoor

Het Bernarduskoor heeft als thuisbasis de Bernarduskerk en zingt bij zowel rouw- en trouwdiensten als reguliere weekenddiensten. Het is een gemengd koor dat een Gregoriaans en meerstemmig repertoir ten gehore brengt.

Contactpersoon: Dhr. Jos Akkermans

Achtergrondinformatie

Zowel het Dameskoor van de Bernarduskerk als de Schola Cantorum hebben in de afgelopen jaren bij de feestelijke vieringen van onder andere Pasen, Kerstmis en Pinksteren laten horen hoe goed ze ook samen kunnen zingen. Dat deze samenwerking een vaste vorm zou krijgen was een kwestie van tijd. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de oprichting van een nieuw gemengd koor: het Bernarduskoor.

Voor zowel de dames als de heren is dit een muzikale uitdaging. Het muzikale erfgoed van de beide afzonderlijke koren wordt hierbij samengebracht. De dames maken zo kennis met het zingen van Gregoriaans, terwijl de heren met hun zang een aanvulling voor het meerstemmige repertoire van het Dameskoor zijn en hun stem laten horen bij uitvaartdiensten.

Het repertoire van het Bernarduskoor zal in de komende tijd steeds meer worden versmolten en worden voorzien van nieuw 1-stemmig en 3-stemmig repertoire.

De repetities en de weekendvieringen staan onder leiding van organist en dirigent Jos Akkermans.

Het bestuur van het Bernarduskoor bestaat momenteel uit:
Dhr. Ad van Schendel (voorzitter)
Mw. Wilma Mols (secretaris)
Mw. Riet van Dongen (penningmeester)
Dhr. Antoon Marijnissen (bestuurslid)

Het bestuur en de leden heten u van harte welkom bij deze gezellige club.

Nieuwsgierig geworden?

Kom gerust eens langs op onze repetitieavond in de Bernarduskerk.
We starten om 19.15 uur met inzingen.
We repeteren vervolgens voor de komende diensten en eindigen om 21.15 uur.

Meer informatie Ok