tempeliersDe Tempeliers

De Tempeliers verzorgen een aantal keer per jaar een themaviering.
Verder ondersteunt het koor muzikaal enkele reguliere vieringen en vieringen rond de feestdagen.

Dirigent: Pieter Baart

Achtergrondinformatie

Koor "De Tempeliers" is eind 1966 opgericht als jongerenkoor. De minimum leeftijd om lid te kunnen worden van het koor was op dat moment 16 jaar.
Die leeftijdseis is nu al een aantal jaar niet meer van toepassing. In 2000 werd het besluit genomen om geen jongerenkoor meer te zijn maar een koor voor leden “jong van hart en ziel”.
Tot de zomer van 2016 heeft het koor de laatste zaterdag van de maand in de kerk gezongen. Daarnaast zingt het koor met Kerstmis, met Pasen en om het jaar de vormselviering en natuurlijk bijzondere vieringen, zoals huwelijken, jubilea, doopvieringen.
In 2017 is het koor gestart met een nieuwe uitdaging. Een aantal keer per jaar zal het koor op zaterdagavond een themabijeenkomst houden voor kerkelijke en randkerkelijke parochianen.
Het koor treedt ook steeds meer op buiten de kerk, oa bij korenfestivals, maar ook in verzorgingshuizen.
Het repertoire is in die jaren ook behoorlijk gewijzigd. Het is wel altijd populair kerkelijk geweest, sinds enige tijd worden er steeds meer wereldlijke liederen gezongen.
Koor De Tempeliers staat onder leiding van dirigent Pieter Baart, die ooit als 16-jarige Tempelier is geworden. Het wordt verder begeleid door een band.

Iedere woensdagavond repeteert het koor van 20.00 tot ca. 22.00 in de sacristie van de Bernarduskerk, daarachter heeft het koor nog een eigen ruimte ‘t Hokske voor de pauze en de nazit.

Meer informatie: www.tempeliers.org

Koor Tempeliers