tegel vormsel glasinloodProject Spirit-4-you

In onze parochie werken wij met het project Spirit-4-you. Dit is een eigentijds project wat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter.

Dit betekent dat alle vormelingen uit de gehele parochie samen de voorbereiding doorlopen en dat er in elke parochiekern een activiteit plaatsvindt waar alle vormelingen aan deelnemen. Wij vragen dat van elke vormeling één ouder aanwezig is bij een aantal bijeenkomsten. Bij enkele bijeenkomsten is de aanwezigheid facultatief. Het sacrament van het vormsel wordt door de bisschop of de vicaris in één van onze kerken toegediend.

Bijeenkomsten Spirit-4-you

Spirit komt van het Latijnse woord voor Geest. Het is de bedoeling dat je ergens door geraakt wordt en wel door... de Geest van God! De Geest kan op vele manieren werken. We zien voorbeelden van mensen, zoals een kloosterzuster of Petrus of iemand uit je eigen omgeving. Mensen die geraakt zijn en die ook ons nu nog inspireren. We zien hoe Jezus gezonden wordt door de Geest, maar ook hoe wij zelf door de Geest uitgedaagd worden iets voor anderen over te hebben. Daarom gaan we zelf op een zondag geld inzamelen voor een goed doel door middel van een sponsactiviteit. Als we het over de Geest van God hebben vinden velen het moeilijk zich daar iets bij voor te stellen. Misschien jij ook wel? Je zult zien en horen in de zesde bijeenkomst dat dit best kan meevallen en dat je er heel goed over kunt spreken. We maken daar zelfs een leuke sketch van. Op de dag van het Vormsel proberen we een korte ontmoeting te hebben met de bisschop of vicaris. Dat is afhankelijk wie van hen het vormsel zal toedienen. Je kunt hem dan enkele vragen stellen. Elke bijeenkomst beginnen en eindigen we met gebed. We halen de Geest van God op die manier er gewoon bij! Wat we trouwens ook nooit vergeten is: de vuurpot! Wat dat is ontdek je nog wel.

Meer informatie

Wilt u als ouder of  graag meer informatie of hebben jullie een speciaal verzoek. Neem dan contact op met Vijf Heiligen Parochie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Het pastoresteam en onze vrijwilligers staan graag voor jullie klaar!