Vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’

tegel vormsel glasinlood

De Vijf Heiligen Parochie werkt met het vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’ van de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Prinsenbeek en de Nazarethparochie in Breda. Een eigentijds project dat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter.

Alle vormelingen uit de gehele parochie doorlopen samen de voorbereiding en er vinden speciale activiteiten plaats waar alle vormelingen aan deelnemen.

Vormsel

Met het Vormsel besluiten kinderen rond het 12e levensjaar de kennismaking met het verhaal van kerk en parochie. Nadrukkelijk is de uitnodiging tot deelname aan het sacrament van het Vormsel een vraag om bevestiging van opgroeiende kinderen, maar ook aan hun ouders. Als uw zoon of dochter op dit moment in groep 7 zit kan hij/zij dit kalenderjaar het sacrament van het Vormsel ontvangen. U beslist dat samen met hem/haar.

Het derde van de zeven sacramenten is het Vormsel. De materie van het sacrament is de Olie, het Chrisma, dat bestaat uit Olie, dat de reinheid van het geweten voorstelt en uit balsem, die de geur van de goede, betrouwbare naam met zich draagt. De olie wordt de Bisschop gewijd tijdens de zogenaamde Chrismamis, de H. Mis die in het Bisdom gevierd wordt op Witte Donderdag, wanneer de Kerk de instelling van het Priesterschap viert.

Meer informatie over het Vormsel klik hier.