Vijf Heiligen Parochie

SAMEN MET ANDEREN OP WEG GAAN

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
8
9
11
14
15
16
17
18
21
22
24
25
28
29
30
31

Zoeken

Informatiebijeenkomst Vormsel

image.png

Op maandag 11 juni 2018 is er een informatiebijeenkomst in het parochiekantoor, Kerkstraat 6 te Made. Deze is bestemd voor de vormelingen die zeker weten dat ze gaan deelnemen aan het vormselproject én hun ouders/verzorgers. De avond is eveneens bedoeld wanneer je nog twijfelt. De inloop is om 18.45 uur. Wij starten om 19.00 uur.

 

Op deze avond gaan wij precies vertellen wat je kunt verwachten van het vormsel, hoe we werken, wat we gaan bezoeken, welke opdrachten er zijn. De informatieavond is echt noodzakelijk om een goed beeld te krijgen, maar mocht deelname aan die bijeenkomst niet mogelijk zijn neem dan contact op met het parochiekantoor (tel. 0162 68 23 03) dan zorgen zij voor een contact met de werkgroep. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Belangrijke informatie voor de ouders/verzorgers van onze toekomstige vormelingen

Indien uw zoon of dochter op dit moment in groep 7 zit kan hij/zij dit kalenderjaar het sacrament van het Vormsel ontvangen. U beslist dat samen met hem/haar.

 

 


Inschrijven

Er zijn diverse manieren om uw zoon of dochter op te geven voor de voorbereiding op het Vormsel.

1. U kunt de gegevens digitaal invullen. Vul hier het inschrijfformulier ‘Vormsel’ in.

2. Het lukt u niet om de opgave digitaal te regelen en u bent ook niet aanwezig geweest bij de informatiebijeenkomst? Neem dan contact op met het parochiekantoor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Let op: De uiterste inschrijfdatum is 1 juli 2018. Na de start van het project (30 augustus) kan echt niemand meer toegelaten worden!

 

Voorwaarden en kosten

Er zijn twee voorwaarden waaraan u en uw zoon of dochter moeten voldoen om het Vormsel te kunnen ontvangen.

  1. Uw zoon of dochter moet gedoopt zijn. Als uw zoon of dochter nog niet gedoopt is, maar wel graag het sacrament van het Vormsel wil ontvangen, neemt u tijdig contact op met het secretariaat of het pastoraal team: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te vragen naar de mogelijkheden. Omdat dan ook de 1e H. Communie nog niet ontvangen is, zal dit aan de orde komen.

  2. Bijdragen in de kosten. Wanneer u de minimum parochiebijdrage betaalt zijn er aan de voorbereiding geen kosten verbonden. Wanneer u wel parochiebijdrage betaalt, maar minder dan het gestelde minimum, wordt u verzocht het verschil bij te betalen. De kosten voor de bijeenkomst ‘Lopend Vuurtje’ zullen door de parochie worden betaald. Meer informatie over de parochiebijdrage, klik op Tarieven.

Na aanmelding van uw zoon of dochter voor de voorbereiding en toedienen van het Vormsel wordt door de administratie het door u te betalen bedrag berekend. U ontvangt hiervoor een nota. Wanneer u financieel niet in staat bent om genoemd bedrag te betalen, kunt u zich wenden tot het pastoraal team.

Foto’s van de vormselviering worden ALLEEN door een fotograaf gemaakt.

 

Het Vormsel
Op vrijdag, 23 november 2018 (deze datum is nog onder voorbehoud) ontvangen de vormelingen van onze parochie het Vormsel in een bijzondere viering in de H. Gummaruskerk in Wagenberg.
En... doe je mee? Zo ja, schrijf je dan in. Ga met je ouders naar het begin van deze pagina. Daar staat precies aangegeven hoe je je kunt opgeven.

 


Waarover gaat het vormselproject? - Informatie voor vormelingen

In onze parochie werken wij met het project Spirit-4-you. Dit is een eigentijds project dat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter. Dit betekent dat alle vormelingen uit de gehele parochie samen de voorbereiding doorlopen. Wij vragen dat van elke vormeling één ouder aanwezig is bij een aantal bijeenkomsten. Bij enkele bijeenkomsten is de aanwezigheid facultatief. Het sacrament van het vormsel wordt door de bisschop of de vicaris in één van onze kerken toegediend.

 

Het vormselproject

Hoe ziet er dat uit? Van 30 augustus tot half november, ga je je in een groep voorbereiden op het Vormsel. Je doet dat niet alleen. Een van je ouders neemt soms ook deel aan de bijeenkomsten. Deze vinden meestal ’s avonds plaats van 19.00 tot 20.30 uur. Enkele bijeenkomsten vinden op een woensdagmiddag en een zaterdag plaats.
We bezoeken een klooster in Oosterhout en ontmoeten vormelingen uit het hele bisdom in Bergen op Zoom tijdens Lopend Vuurtje. De bisschop zal je daarvoor uitnodigen. Natuurlijk krijg je een mooie map waar je thuis in kunt lezen en werken.

 

Spirit-4-you

Spirit komt van het Latijnse woord voor Geest. Het is de bedoeling dat je ergens door geraakt wordt en wel door... de Geest van God! De Geest kan op vele manieren werken. We zien voorbeelden van mensen, zoals een kloosterzuster of Petrus of iemand uit je eigen omgeving. Mensen die geraakt zijn en die ook ons nu nog inspireren. We zien hoe Jezus gezonden wordt door de Geest, maar ook hoe wij zelf door de Geest uitgedaagd worden iets voor anderen over te hebben. Daarom gaan we zelf op een zondag geld inzamelen voor een goed doel door middel van een sponsactiviteit. Als we het over de Geest van God hebben vinden velen het moeilijk zich daar iets bij voor te stellen. Misschien jij ook wel? Je zult zien en horen in de zesde bijeenkomst dat dit best kan meevallen en dat je er heel goed over kunt spreken. We maken daar zelfs een leuke sketch van. Op de dag van het Vormsel proberen we een korte ontmoeting te hebben met de vormheer. Dat is afhankelijk wie van hen het vormsel zal toedienen. Je kunt hem dan enkele vragen stellen. Elke bijeenkomst beginnen en eindigen we met gebed. We halen de Geest van God op die manier er gewoon bij! Wat we trouwens ook nooit vergeten is: de vuurpot! Wat dat is ontdek je nog wel.

 

Uit je dak?

Compleet uit je dak gaan voor je filmheld of je popidool. Wie kent het niet? Dat is ook zo'n beetje wat de vrienden van Jezus met Hem meemaken. Ze hebben alles achter zich gelaten om met Jezus op te trekken. Om overal over Hem te vertellen: dat God naar je op zoek is. Dat Hij er voor je is en dat geloof in Hem je blij en gelukkig maakt. Hier is de Geest van God aan het werk; die je helpt bij de keuzes die je moet maken en bij het vinden van je weg in het leven; en je laat ontdekken dat Jezus iets van God laat zien. Zou jij geraakt willen worden door die goede Geest???

Wat moet je doen?
Je gewoon opgeven voor het vormsel en dat kan wanneer je op 1 september a.s. in groep 8 zit en je hebt je eerste communie hebt ontvangen. Je gaat deelnemen aan een te gek vormselproject.

 

De planning voor 2018 gaat er vermoedelijk zo uitzien:

Dag 

Bijeenkomst 

Plaats 

Tijd

Donderdag 30 augustus

1. Ga je mee (Zonder ouder)

Wagenberg - H. Gummaruskerk 

19.00-20.30

Woensdag 12 september

2. Mensen die je raken (Met ouder is ter keuze)

Oosterhout, Zandheuvel 90 – OLV Abdij 

13.15-15.30

 

Donderdag 20 september

3. Voor wie zet jij je in? (Met ouder)

Made parochiekantoor

19.00–20.30

Zondag 7 oktober

5. Goede Doelviering (Met ouder)

H. Bernarduskerk

9.30 viering

Zaterdag 27 oktober

4. Lopend Vuurtje (Met enkele hulpouders)

Bergen op Zoom

9.45-15.30

Dinsdag  30 oktober

6. Feest van de Geest (Met ouder)

Made Parochiekantoor

18.30–20.30

Woensdag  21 november (onder voorbehoud)

7. Oefenen viering (Met ouder)

Wagenberg – H. Gummaruskerk Oefenen viering 

met koor

19.00

19.45-20.30 

Vrijdag 23 november (onder voorbehoud)

Vormsel

Wagenberg – H. Gummaruskerk

Ontmoeting vormheer

Start viering

18.30

 

19.30

Dinsdag 27 november (onder voorbehoud)

8 Amerikaanse fuif – foto’s – evaluatie (Met ouder is ter keuze)

Made – Parochiekantoor

18.00-19.30