Zomerkamp voor Tieners 2018

23 jul 2018 tot 28 juli 2018 - Zomerkamp voor Tieners 2018 - Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt

zomerkamp2018

Van 23 juli 2018 tot 28 juli 2018 vindt er in Helvoirt een internationaal tienerkamp plaats. Je kunt je als individuele deelnemer opgeven, maar bijvoorbeeld ook met enkele tieners van je tienergroep komen.

Praktische Informatie
Het gaat om het Europese Life Teen Zomerkamp, dat dit jaar voor de 11e keer georganiseerd wordt. Het kamp vindt plaats in bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt (NL) van maandag 23 t/m zaterdag 28 juli 2018. Er worden zo’n 120 tieners verwacht vanuit verschillende Europese landen: tieners uit Nederland, Duitsland, Spanje, Schotland, Frankrijk, en tieners van Amerikaanse legerbasissen in Europa. De leiding is in handen van een enthousiaste groep van met name Nederlandse jongeren, enkele gezinnen en kamppriesters. Alles wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden middels vertaalapparatuur, de deelgroepen worden ingedeeld op eigen land/taal. Kosten zijn 210 euro per persoon (maar mogen nooit een obstakel vormen tot deelname).

Thema en programma
Het is een week waarin tieners meer leren over wie God is, wat de Kerk te bieden heeft en over onderlinge vriendschap. Dit geeft mogelijkheid de vreugde van het katholieke geloof te ontdekken, samen met leeftijdsgenoten. Daarnaast is er ook volop tijd voor sport en spel, muziek, creativiteit en gezelligheid. Al deze aspecten van het kamp staan in het thema van dit jaar 'Heart of God'. Kapelaan Jochem van Velthoven (regio Alphen-Gilze) is betrokken bij de voorbereidingen en de hele week aanwezig als kamppriester, en jongerenwerker Nina Mertens is een van de kamporganisatoren. Bisschop Liesen heeft afgelopen jaar een bezoek gebracht, hopelijk zal dat dit jaar wederom het geval zijn.

Opgave en verdere informatie
Voor meer informatie en opgave: zie de bijgevoegde flyer en de website www.lifeteen.nl. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de jongerenwerker van het Bisdom Breda via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of direct met de organisatie van het Life Teen zomerkamp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..