tegel vormsel glasinloodProject Spirit-4-you

In onze parochie werken wij met het project Spirit-4-you. Dit is een eigentijds project wat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter.

Dit betekent dat alle vormelingen uit de gehele parochie samen de voorbereiding doorlopen en dat er in elke parochiekern een activiteit plaatsvindt waar alle vormelingen aan deelnemen. Wij vragen dat van elke vormeling één ouder aanwezig is bij een aantal bijeenkomsten. Bij enkele bijeenkomsten is de aanwezigheid facultatief. Het sacrament van het vormsel wordt door de bisschop of de vicaris in één van onze kerken toegediend.

Waarover gaat het vormselproject Spirit-4-you?

Spirit-4-you hanteert het thema ‘Uit je dak? Compleet uit je dak gaan voor je filmheld of je popidool. Wie kent het niet? Dat is ook zo'n beetje wat de vrienden van Jezus met Hem meemaken.

Ze hebben alles achter zich gelaten om met Jezus op te trekken. Om overal over Hem te vertellen: dat God naar je op zoek is. Dat Hij er voor je is en dat je geloof in Hem je blij en gelukkig maakt. Hier is de Geest van God aan het werk; die je helpt bij de keuzes die je moet maken en bij het vinden van je weg in het leven; en je laat ontdekken dat Jezus iets van God laat zien.

Het vormselproject

Hoe ziet er dat uit?

Van 8 september tot half november, ga je je in een groep voorbereiden op het Vormsel. Je doet dat niet alleen. Een van je ouders neemt soms ook deel aan de bijeenkomsten. Deze vinden meestal ’s avonds plaats van 19.00 tot 20.30 uur. Enkele bijeenkomsten vinden op een woensdagmiddag en een zaterdag plaats.
We bezoeken een klooster in Oosterhout en ontmoeten vormelingen uit het hele bisdom in Bergen op Zoom tijdens Lopend Vuurtje. De bisschop zal je daarvoor uitnodigen. Natuurlijk krijg je een mooie map waar je thuis in kunt lezen en werken.

Wat moet je doen?

In november 2018 ontvangen de vormelingen van onze parochie het Vormsel in een bijzondere viering in de H. Gummaruskerk in Wagenberg.. En... doe je mee?

Zo ja, schrijf je dan in. Vul samen met je ouders het inschrijfformulier ‘Spirit-4-you’ in. Daar staat precies aangegeven hoe je je kunt opgeven. Het lukt het niet om de opgave digitaal in te vullen of heb je toch nog vragen. Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijeenkomsten Spirit-4-you

Spirit komt van het Latijnse woord voor Geest. Het is de bedoeling dat je ergens door geraakt wordt en wel door... de Geest van God! De Geest kan op vele manieren werken. We zien voorbeelden van mensen, zoals een kloosterzuster of Petrus of iemand uit je eigen omgeving. Mensen die geraakt zijn en die ook ons nu nog inspireren. We zien hoe Jezus gezonden wordt door de Geest, maar ook hoe wij zelf door de Geest uitgedaagd worden iets voor anderen over te hebben. Daarom gaan we zelf op een zondag geld inzamelen voor een goed doel door middel van een sponsactiviteit. Als we het over de Geest van God hebben vinden velen het moeilijk zich daar iets bij voor te stellen. Misschien jij ook wel? Je zult zien en horen in de zesde bijeenkomst dat dit best kan meevallen en dat je er heel goed over kunt spreken. We maken daar zelfs een leuke sketch van. Op de dag van het Vormsel proberen we een korte ontmoeting te hebben met de bisschop of vicaris. Dat is afhankelijk wie van hen het vormsel zal toedienen. Je kunt hem dan enkele vragen stellen. Elke bijeenkomst beginnen en eindigen we met gebed. We halen de Geest van God op die manier er gewoon bij! Wat we trouwens ook nooit vergeten is: de vuurpot! Wat dat is ontdek je nog wel.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of hebben jullie een speciaal verzoek. Neem dan contact op met Vijf Heiligen Parochie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Het pastoresteam en onze vrijwilligers staan graag voor jullie klaar!