Vijf Heiligen Parochie

SAMEN MET ANDEREN OP WEG GAAN

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
8
9
11
14
15
16
17
18
21
22
24
25
28
29
30
31

Zoeken

tegel vormsel glasinloodProject Spirit-4-you

In onze parochie werken wij met het project Spirit-4-you. Dit is een eigentijds project wat goed aansluit op de belevingswereld van uw zoon of dochter.

Dit betekent dat alle vormelingen uit de gehele parochie samen de voorbereiding doorlopen en dat er in elke parochiekern een activiteit plaatsvindt waar alle vormelingen aan deelnemen. Wij vragen dat van elke vormeling één ouder aanwezig is bij een aantal bijeenkomsten. Bij enkele bijeenkomsten is de aanwezigheid facultatief. Het sacrament van het vormsel wordt door de bisschop of de vicaris in één van onze kerken toegediend. 

 

Lees meer...

Informatiebijeenkomst Vormsel

image.png

Op maandag 11 juni 2018 is er een informatiebijeenkomst in het parochiekantoor, Kerkstraat 6 te Made. Deze is bestemd voor de vormelingen die zeker weten dat ze gaan deelnemen aan het vormselproject én hun ouders/verzorgers. De avond is eveneens bedoeld wanneer je nog twijfelt. De inloop is om 18.45 uur. Wij starten om 19.00 uur.

 

Op deze avond gaan wij precies vertellen wat je kunt verwachten van het vormsel, hoe we werken, wat we gaan bezoeken, welke opdrachten er zijn. De informatieavond is echt noodzakelijk om een goed beeld te krijgen, maar mocht deelname aan die bijeenkomst niet mogelijk zijn neem dan contact op met het parochiekantoor (tel. 0162 68 23 03) dan zorgen zij voor een contact met de werkgroep. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Belangrijke informatie voor de ouders/verzorgers van onze toekomstige vormelingen

Indien uw zoon of dochter op dit moment in groep 7 zit kan hij/zij dit kalenderjaar het sacrament van het Vormsel ontvangen. U beslist dat samen met hem/haar.

 

 

Lees meer...

30 juni: Geloofsfeest voor kinderen "Welkom Thuis!"

geloofsfeest2018

Op zaterdag 30 juni 2018 wordt in de Tuin van de Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 23 in Roosendaal het geloofsfeest 'Welkom thuis!' georganiseerd. Dit geloofsfeest is voor kinderen tussen 7 en 12 jaar en begint om 9.30 tot 15.00 uur.

Alle kinderen tussen 7 en 12 jaar zijn van harte uitgenodigd voor het Geloofsfeest op 30 juni 2018 in Roosendaal. Ook als je niet gelovig of katholiek bent, ben je van harte welkom. Het thema van de dag is: Welkom Thuis! en gaat over de verloren zoon: ook al had hij het geld van zijn vader opgemaakt, toch was zijn vader ongelofelijk blij dat de zoon weer thuiskwam!

Tijdens deze feestdag kijken we naar een nieuw theater van Matthijs & Henkie, zijn er leuke workshops in de middag (trommelen, acteren, dansen, knutselen) en sluiten we de dag af met een mooie Eucharistieviering.

De dag begint om 9.30 uur en eindigt rond 15.00 uur. Locatie is de tuin van de Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 23 in Roosendaal. De toegang is 5 euro per deelnemer/begeleider. Vergeet niet om een lunchpakketje mee te nemen, wij zorgen voor koffie en limonade. Info en opgave: www.gezinengeloof.nl/feest. Graag vooraf overmaken naar: Franciscuscentrum, NL 91 RABO 0158 7840 22. Vermeld bij omschrijving: Geloofsfeest 2018 en het aantal deelnemers.

Programma

Zomerkamp voor Tieners 2018

23 jul 2018 tot 28 juli 2018 - Zomerkamp voor Tieners 2018 - Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt

zomerkamp2018

Van 23 juli 2018 tot 28 juli 2018 vindt er in Helvoirt een internationaal tienerkamp plaats. Je kunt je als individuele deelnemer opgeven, maar bijvoorbeeld ook met enkele tieners van je tienergroep komen.

Lees meer...

tegel jonge gezinnen glasinlood

Jonge Gezinnen

De beelden die men heeft bij kerk en de betrokkenheid bij de parochie worden bepaald door krimp en terugloop. Wij ontkennen dat niet, maar er is meer. We investeren in Peuter-kleuterkerk en Kinderkerk. Tevens is een project in ontwikkeling dat zich richt op de nieuwe generatie jonge gezinnen, al of niet met opgroeiende kinderen.

 

Er zijn voor jonge gezinnen verschillende activiteiten:

  • Peuter-Kleuterkerk;  Speelse activiteiten voor peuters/kleuters en hun ouders
  • Kinderkerk; Leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen vanaf + 6/7 jaar tot + 12 jaar en hun ouders
  • Misdienaargroep; Misdienaars zijn jongens en meisjes die meehelpen in de viering. Zij dragen het evangelieboek en het boek met de lezingen binnen en dragen de kaarsen wanneer het evangelie wordt voorgelezen.
  • Parochieel gezinskoor; voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf groep 4 tot......... zolang je zingen leuk vindt. Daar horen ook ouders of opa's en oma's bij!!

We informeren jonge gezinnen via deze website, via email, via weekblad 't Carillon, via de basisscholen en via Facebook.
Dit laatste medium is betrekkelijk nieuw en nog in ontwikkeling. Like ons, zo blijf je van alle informatie en foto's op de hoogte.

 

Lees meer...