Zondag 22 september: Oecumenische viering in de Nationale Vredesweek

Vredesweek 2019 212x300Tijdens de Nationale Vredesweek is er op zondagochtend 22 september een oecumenische viering in Oud-Drimmelen. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. Om 10.00 uur is de aanvang van de viering. Locatie: Oud-Drimmelen 6, Drimmelen. U bent van harte uitgenodigd.

De Vijf Heiligen Parochie gaat samen met de Protestantse gemeenten van Terheijden, Made en Drimmelen over onze grenzen heen te stappen en waar we ons verwonderen over de Ander en elkaar.

Wat verder van groot belang is om te weten:

Vanwege deze oecumenische viering vervallen de twee zondagsvieringen van 9.30 uur in de Vijf Heiligen Parochie! Wel is er dit weekend viering op zaterdag 19.00 uur in Terheijden.

Het thema van de Vredesweek: “Vrede verbindt over grenzen”

Dit thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Want aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. Veel mensen leven steeds meer in de eigen bubbel en spreken steeds minder mensen uit andere bubbels. Polarisatie ligt dan op de loer. Een antwoord op polarisatie is elkaar ontmoeten, in gesprek gaan en samen vieren.
Dat willen we als Protestantse gemeenten van Terheijden, Made en Drimmelen en Vijf Heiligen Parochie dan ook doen op zondag 22 september. Door over onze grenzen heen te stappen willen we ons verwonderen over de Ander en elkaar.
U bent van harte uitgenodigd om met ons deze stap te zetten.

De voorgangers zijn pastoraal werker Gerard Oostveen (Vijf Heiligen Parochie) en kerkelijk werker Griselda Aanen-de Vries (Protestantse gemeenten Made en Drimmelen). Clarina van Winden zal muzikale ondersteuning verlenen en een aantal leden van het projectkoor Taizévieringen Oosterhout zal de voorzang voor haar rekening nemen.

Meer informatie Ok