Vijf Heiligen Parochie

SAMEN MET ANDEREN OP WEG GAAN

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31

Nieuws

Ik doe mijn Eerste Communie

Inschrijven 1eHC2020

Vanaf deze week kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor deelname aan de Eerste Communie.  Inschrijven kan tot en met 16 december 2019!

De komende weken bezoeken de vrijwilligers van Vijf Heiligen Parochie de groepen 4 van de basisscholen in de gemeente Drimmelen waar we kinderen en hun ouders van harte uitnodigen tot deelname aan ons Eerste Communieproject.

Aanmelden/Deelnemen Eerste Communie

U kunt uw zoon of dochter opgeven voor de voorbereiding op de Eerste Communie. Klik op het inschrijfformulier ‘communie’ aan. Inschrijven voor de voorbereiding betekent automatisch dat u deelneemt aan de algemene voorlichtingsbijeenkomst. Aanmelden kan tot de algemene voorlichtingsbijeenkomst (informatieavond). De informatieavond is op 14 januari 2020 om 19.30 uur in H. Gummaruskerk in Wagenberg. 

Ga naar de pagina Eerste Communie voor meer informatie.

 

Lees meer...

De Tempeliers uit Made, een enthousiaste groep zangers en zangeressen

Tempeliers

Onze parochie telt maar liefst acht koren en dat mogen we een groot goed noemen. In de aankomende periode zetten we een koor in de schijnwerpers. Deze keer zetten we het zangkoor De Tempelier in het zonnetje. 

De Tempeliers

Een koor met een lange historie, want in 2017 vierden zij hun gouden jubileum!
Zij begonnen ooit als jongerenkoor vanuit de Bernarduskerk maar hebben nu het repertoire uitgebreid met ballads, musicalnummers en popsongs. De verbinding met de kerk is echter altijd gebleven. Elke woensdagavond wordt er gerepeteerd in de sacristie van de Bernarduskerk. Na de repetitie is er voor de liefhebbers een nazit in ’t Hokske. Naast het opluisteren van kerkdiensten zingen zij ook graag op festivals zoals het Festival KOM in Oosterhout. Het koor wordt begeleid door een band bestaande uit een toetsenist, een drummer en een fluitiste. Pieter Baart is de dirigent.

Lijkt het je wat en wil je meedoen of eens een kijkje komen nemen?
Kom gewoon een keer langs of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

4 oktober: Toren H. Antonius Abtkerk uit de steigers

Terheijden kerk

De toren van de H. Antonius Abtkerk staat al maanden in de steigers, maar het einde is in zicht. Op vrijdag 4 oktober komt de vernieuwde toren in alle glorie weer tevoorschijn. Kom allen naar de onthulling!

Op vrijdagochtend 4 oktober beginnen de werkzaamheden. In de loop van de ochtend gaat de zware bekroning en de bol via lift en steiger naar boven en zal worden bevestigd. ’s middags om 13.30 uur wordt met een speciale kraan het haantje naar boven gebracht.

Dit alles gebeurt onder ‘deskundig’ toezicht van de Stichting Behoud Antonius Abt en parochiebestuur. Maar natuurlijk ook alle vrijwilligers die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming en uitvoering van dit mooie project zullen rondom de kerk verzameld zijn om alles te volgen.

Lees meer...

Kanselbericht

Pastoor Dhr. Vincent Schoenmakers stopt wegens gezondheidsklachten

vincent schoenmakers

Pastoor Dhr. Vincent Schoenmakers stopt met ingang van 20 september wegens gezondheidsklachten. Tijdelijk wordt vicaris-generaal Dhr. Harry Lommers waarnemend pastoor in de Vijf Heiligen Parochie.

Vier jaar geleden werd Vincent Schoenmakers benoemd tot waarnemend pastoor van onze parochie. Aan het begin van de zomer kreeg pastoor Schoenmakers gezondheidsklachten. In overleg met de bisschop van Breda heeft Vincent Schoenmakers ontslag gevraagd uit zijn functie. De bisschop heeft begrip voor zijn verzoek, en hij heeft hem met ingang van 20 september eervol ontslag verleend.

Lees meer...

‘KLEIN BEGINNEN...”

Onder deze titel hebben in mei van dit jaar 4 vieringen plaatsgevonden waarin 42 kinderen hun Eerste Communie deden. Het waren feestelijke vieringen waarin de feestelingen heel erg actief waren. En ze glommen en ze schitterden en ze straalden. En hun ouders hadden er duidelijk plezier in om hun zonen en dochters met trots te zien groeien.

klein beginnen

Weet je wat?

Kom het zelf maar meemaken, want dan weet je waar wij het over hebben wanneer wij via klassenbezoek op de scholen en in de verschillende media en de nieuwsbrief van de Vijf Heiligen Parochie kinderen en hun ouders van harte uitnodigen tot deelname aan ons Eerste Communieproject. Alle data en gegevens die van belang zijn voor het Eerste Communieproject en de Eerste Communievieringen in 2020 publiceren wij in de tweede helft van september dit jaar.

 

Lees hier meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.