Zondag 22 september: Oecumenische viering in de Nationale Vredesweek

Vredesweek 2019 212x300Tijdens de Nationale Vredesweek is er op zondagochtend 22 september een oecumenische viering in Oud-Drimmelen. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. Om 10.00 uur is de aanvang van de viering. Locatie: Oud-Drimmelen 6, Drimmelen. U bent van harte uitgenodigd.

De Vijf Heiligen Parochie gaat samen met de Protestantse gemeenten van Terheijden, Made en Drimmelen over onze grenzen heen te stappen en waar we ons verwonderen over de Ander en elkaar.

Wat verder van groot belang is om te weten:

Vanwege deze oecumenische viering vervallen de twee zondagsvieringen van 9.30 uur in de Vijf Heiligen Parochie! Wel is er dit weekend viering op zaterdag 19.00 uur in Terheijden.

Lees meer...

‘KLEIN BEGINNEN...”

Onder deze titel hebben in mei van dit jaar 4 vieringen plaatsgevonden waarin 42 kinderen hun Eerste Communie deden. Het waren feestelijke vieringen waarin de feestelingen heel erg actief waren. En ze glommen en ze schitterden en ze straalden. En hun ouders hadden er duidelijk plezier in om hun zonen en dochters met trots te zien groeien.

klein beginnen

Weet je wat?

Kom het zelf maar meemaken, want dan weet je waar wij het over hebben wanneer wij via klassenbezoek op de scholen en in de verschillende media en de nieuwsbrief van de Vijf Heiligen Parochie kinderen en hun ouders van harte uitnodigen tot deelname aan ons Eerste Communieproject. Alle data en gegevens die van belang zijn voor het Eerste Communieproject en de Eerste Communievieringen in 2020 publiceren wij in de tweede helft van september dit jaar.

Lees hier meer

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor de Peuter-Kleuter- en Kinderkerkactiviteiten

Pinksterviering2017

De werkgroep 'Peuter-Kleuterkerk en Kinderkerk' is op zoek naar versterking om de Gezinsvieringen en Kleutervieringen mede te organiseren. Daarom: wie zich aangesproken weet, kan zich vandaag nog melden op het parochiecentrum!

De werkgroep 'Peuter-Kleuterkerk en Kinderkerk' organiseert speelse, leuke en inspirerende activiteiten voor peuters/kleuters en kinderen vanaf +6/7 jaar tot +12 jaar en hun ouders. Lees hier meer over op Peuter-Kleuterkerk en Kinderkerk

Op dit moment staan er op de hoogfeesten van Kerstmis en Pasen nog steeds Gezinsvieringen en Kleutervieringen op het programma, maar de voorbereiding daarvan wordt door slechts een enkeling gedragen.

Interesse?

Heb je interesse of wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met de Vijf Heiligen Parochie. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Ook zijn we op Facebook te vinden. Zoek op 'Vijf Heiligen Parochie' en like ons om zo van alle informate en foto's op de hoogte te blijven.

Mededeling zondagvieringen

Vanaf 1 september zullen de zondagvieringen in zowel Made als in Wagenberg aanvangen om 09.30 uur.

In 2018 is er met met o.a. voorgangers, dirigenten, koren, lectoren, kosters etc. breed overleg gevoerd over de wisselingen van tijden over de zondagvieringen. Het heeft de afgelopen tijd echter vele vragen opgeroepen, want de aangepaste tijden bleken toch moeilijk te zijn voor een groep trouwe kerkgangers. Wij zijn ons ervan bewust dat wij binnen het mogelijke tegemoet komen aan de wens van velen.

Parochiebestuur en pastoraal team hebben daarom besloten om voorlopig weer beide zondagvieringen om 09.30 uur te laten beginnen. We hopen u allen weer te verwelkomen tijdens de wekelijkse zondagviering in onze parochie.

Meer informatie over de openingstijden en kerkdiensten leest u hier.

Eerste Heilige Communie

Communie 2019

Op Zondag 12 mei hebben 15 communicanten hun eerste heilige communie in de kerken in Terheijden en Wagenberg onder begeleiding van Living Spirit ontvangen.

In Terheijden hebben 7 kinderen hun eerste Heilige communie gedaan. Ook hier was het spannend voor de kindjes. De kerk is behoorlijk gekrompen, maar wel super sfeervol. Het was een mooie verzorgde dienst onder begeleiding van Alexandra Van Riel, zo wat kan die zingen, prachtig. Ook natuurlijk aan de moeders gedacht, elke moeder van de communicant kreeg een prachtige rode roos. Dan kan je dag toch niet meer stuk.

Fotografie Angelique Klomp maakte ook dit jaar de foto's. Bekijk hier de foto's op haar facebookpagina.

Proficiat allemaal, hopelijk kijken jullie terug op een mooie dag. De werkgroep Eerste Communie kijkt terug op een geslaagde dag.

Werkgroep Eerste Communie.

Meer informatie Ok