Nieuws uit de bestuursvergadering juli 2018

logo

• Het Pastoraal team met o.a. Dhr. Anton Braat en Mw. Giny van de Korput pakken de oecumenische vieringen in de parochie op
  • Parochiebestuur; afscheidsviering Han Geppaart vindt plaats op 26 augustus 2018 om 9:30 uur in de H. Gummaruskerk te Wagenberg
  • Korenoverleg: 6 januari 2019 een eucharistieviering met alle parochiekoren en aansluitende nieuwjaarsreceptie in Made
  • Stichting Behoud De Antonius Abt: 9 september de officiële start van 'De Abt'
  • Korte mededelingen

Het Pastoraal team

Dhr. Anton Braat en Mw. Giny van de Korput gaan de oecumenische vieringen in de parochie oppakken.

Voor het ziekentriduüm in de sacramentskerk in Breda hebben, vanuit de Vijf Heiligen Parochie, 28 personen zich aangemeld.

In verband met de werkzaamheden in de H. Antonius abt kerk in Terheijden zijn de vieringen op 8, 15 en 22 september gepland in het Witte kerkje. Wij zijn erg dankbaar dat wij hiervan gebruik mogen maken.

Parochiebestuur

De parochiebijdrage van het eerste half jaar 2018 blijven ca. 10% achter ten opzichte van 2017. De daling is het meest duidelijk in Made en Terheijden.

De afscheidsviering van Han Geppaart zal plaatsvinden op 26 augustus 2018 om 9:30 uur in de H. Gummaruskerk te Wagenberg. De gezamenlijke koren van de parochie zullen deze viering opluisteren. Na de viering kunt u persoonlijk afscheid nemen van Han. Voor koffie, thee, fris wordt gezorgd.

In een zeer breed overleg is overeengekomen dat dat aanvangstijden van de vieringen op 1 oktober 2018 gaan wijzigen:

• De vieringen in Terheijden blijven op zaterdag 19:00 uur.
  • Vanaf 1 oktober tot en met 31 maart blijft de viering in Wagenberg aanvang 09.30 uur en Made wordt het 11.00 uur.
  • Vanaf 1 april tot oktober wordt de aanvangstijd van de viering in Made 09:30 uur en in Wagenberg 11.00 uur.
  • Voor de duidelijkheid wordt aan alle drie de kerken van de parochie een “openingsbord vieringen” geplaatst.

Korenoverleg

In het korenoverleg is duidelijk aangegeven dat 1 januari geen goede datum is om een parochiële nieuwjaarsviering te houden. In goed overleg is besloten dat op 6 januari 2019 een eucharistieviering met alle parochie koren wordt gehouden in Made. Na de viering is er een nieuwjaarsreceptie gepland.

Stichting Behoud De Antonius Abt

Stichting Behoud De Antonius Abt nodigt u van harte uit om op 9 september de officiële start van 'De Abt' bij te wonen. Hoogtepunt van deze dag is het onthullen van de bijzondere afscheidingswand die geplaatst is in de kerk. Hierdoor is er een kleine kerk behouden voor de parochianen, terwijl er tevens een aparte zaal ('De Abt') is gerealiseerd. We hopen dat u deze mijlpaal met ons komt vieren.

• Datum: Zondag 9 september 2018
  • Tijd: 11:30 Locatie: Zijkant kerk, Markstraat 2, 4844 CR in Terheijden.

Na de officiële opening bent u van harte welkom bij het middagprogramma. Dit programma bestaat uit diverse optredens en exposities. Hiermee worden de toekomstige mogelijkheden van 'De Abt' aan u gepresenteerd.

Korte mededelingen:

• De bisschop heeft een pastorale brief gepubliceerd over; “De zorgvuldige omgang met onze kerkgebouwen”. Het parochiebestuur gaat een samenvatting van deze brief opstellen.
  • Het bestuur heeft een profielschets van een vertrouwenspersoon samengesteld.
  • In Terheijden is de opbouw van de scheidingswand klaar.
  • Het “stucwerk” in het parochiekantoor van Wagenberg is klaar, nu nog het schilderen.
  • De brandblussers in de Gummaruskerk zijn geïnstalleerd.