Nieuws uit de bestuursvergadering mei 2018

• Begraafplaatsen
  • Korte mededelingen

Het Pastoraal team
Op initiatief en onder leiding van het Bisdom zijn er gesprekken gevoerd met de collega’s uit Oosterhout en de Elisabeth Parochie om te zien: “Hoe men elkaar in het pastoraal werk kan helpen en ondersteunen”.
Het pastoraal team is in alle parochiekerken actief met opruimen van overbodige spullen. De kosters worden hierbij betrokken.
De Commissie “Kerkelijk kunstbezit” is in onze parochie aan de aanwezige kunst aan het inventariseren.

Parochiebestuur
Dhr. A. van Alphen, de penningmeester van het parochiebestuur, gaat akkoord met de voordacht benoeming van zijn tweede termijn.
De jaarrekening 2017 wordt na de eerst volgende bestuursvergadering ingediend bij het bisdom.
Bloed- en aanverwanten kunnen niet benoemd worden in het parochiebestuur.

Korenplanning
De tempeliers worden normaal ingepland in de reguliere rooster van de parochie.
De organisten van de 3 koren (Terheijden en Wagenberg) gaan in de toekomst rouleren.

Inrichting liturgische deel H. Antonius Abtkerk Terheijden
Een machtiging voor de inrichting van de nieuwe kleinere kerk is ingediend bij het bisdom.
Dhr. Lommers van het bisdom gaat ons ondersteunen bij de herinrichting van de kleinere kerkruimte.
Banken met een zekere monumentale status mogen niet verkocht worden.

Begraafplaatsen
Het parochiebestuur heeft een nieuwe aanvraag voor subsidie bij de gemeente ingediend.

Korte mededelingen:

• De bisschop heeft een pastorale brief gepubliceerd over; “De zorgvuldige omgang met onze kerkgebouwen”. Het parochiebestuur gaat een samenvatting van deze brief opstellen.
  • In Terheijden is gestart met de opbouw van de scheidingswand. Voor de zomer staat de wand er.
  • SBAAT: Het parochiebestuur staat toe om de altaartafel te vermaken, echter er zal geen bijdrage worden gegeven.
  • De tegels voor de vloer van de kleinere kerk in Terheijden zijn besteld.