Nieuws uit de bestuursvergadering februari 2018

Samenvatting bestuursvergadering februari 2018:

• Bouwkundig adviseur van het Bisdom gaat subsidie heroverwegen
  • Nieuw te vormen DENKTANK voor fondsenwerving
  • Vertrouwenscommissie
  • De opstelling en inrichting kleinere kerk te Terheijden
  • Korte mededelingen

Bouwkundig adviseur van het Bisdom gaat subsidie heroverwegen.
Voor de H. Antonius Abt kerk van Terheijden loopt een subsidie regeling bij het RCE.
Dhr. F. van de Linden van het Bisdom gaat alle actuele gegevens naast elkaar zetten om voor een nieuw plan de aanvraag eventueel te kunnen indienen. De toekomstige restauratie aan de kerktoren is veel ingrijpender dan in eerdere plannen is aangenomen en noodzakelijk voor de veiligheid.
Tevens zal Dhr. Van de Linden met Rijksdienst contacten om de procedures af te stemmen en de mogelijkheden van nieuwe subsidie aanvraag af te tasten.
Het parochiebestuur en de Stichting Behoud Antonius Abt Terheijden (SBAAT) wachten met spanning op een positief resultaat.

Nieuw te vormen DENKTANK voor fondsenwerving
De penningmeester van het parochiebestuur is op zoek naar parochianen die zitting willen nemen in een "denktank fondsenwerving". Noodzakelijk om het inkomen van de parochie te versterken. Belangstelling, graag melden bij de penningmeester of secretariaat.

Vertrouwenscommissie
Bij het bisdom wordt de taakstelling van een vertrouwenspersoon opgevraagd. Ter ondersteuning van het opnieuw aanstellen van een vertrouwenscommissie voor de parochie.

De opstelling en inrichting kleinere kerk te Terheijden
Door proefopstellingen bij de inrichting van de kleinere kerk in Terheijden wordt gezocht naar een definitieve oplossing waarin kerkbezoekers, koren en pastoraalteam het optimale proberen te bereiken zodat iedereen blij is met de nieuwe ruimte.

Korte mededelingen

• Griselda Aanen is aangesteld als kerkelijk werker voor de protestantse regiogemeente.
  • Het pastoraal team is druk met de voorbereiding voor de Goede Week en Pasen.
  • Voor de bezoekers van het kapelletje in Hooge Zwaluwe wordt onderzocht of er een bord geplaatst kan worden met de geschiedenis van het kapelletje.
  • Op de begraafplaats in Terheijden dient nog herplanting plaats te vinden.