Nieuws uit de bestuursvergadering januari 2018

Samenvatting bestuursvergadering januari 2018:

• Visitatie Bisdom
  • Nieuw parochiebestuurslid
  • Terugloop aantal vrijwilligers
  • Het nieuwe software pakket voor de parochie
  • Korte mededelingen

Visitatie Bisdom
De visitatie nieuwe stijl wordt uitgevoerd op 7 maart 2018 door vicaris Paul Verbeek.
Er zal ruimte zijn voor gesprekken met het parochiebestuur, het pastoraal team en eventuele ontmoetingen met meerdere werkgroepen.
Op zondag 11 maart 2018 zal de Bisschop J. Liesen voorgaan in de eucharistieviering in |de H. Gummaruskerk te Wagenberg. Op deze zondag is er in onze parochie slechts een viering.

Nieuw parochiebestuurslid
Het parochiebestuur is verheugd om Dhr. Pierre Gruca voor te mogen dragen als lid van het parochiebestuur.

Terugloop aantal vrijwilligers
Het aantal vrijwilligers loopt terug en de vergrijzing neemt toe.
Een goede werving is noodzakelijk om onze parochie vitaal te houden.
Wie helpt ons?

Het nieuwe software pakket voor de parochie
De invoering van het nieuwe systeem gaat helaas niet conform planning. We wachten met inboeken van de posten totdat alles operationeel is (verwachting is 1-3-2018). Op 13 maart a.s. is er een informatiebijeenkomst in Hoeven.

Begraafplaats H. Gummaruskerk

Korte mededelingen:

• Het pastoraalteam is tevreden over de vieringen tijdens Kerstmis in al onze kerken.
  • De geluidsinstallatie in de H. Antonius Abt kerk geeft problemen tijdens de verbouwing.
    Na de verbouwing is het pas mogelijk om de apparatuur optimaal in te regelen.
  • Stichting Behoud Antonius Abt Terheijden heeft een stapel "subsidie - aanvragen"
    verzonden. Het is nu wachten op positieve reacties.

• In Wagenberg is men haastig op zoek naar een persoon of personen om de poort naar de begraafplaats 's morgens te openen en 's avonds te sluiten. Voor meer informatie neem contact op met het parochiekantoor, tel. 0162-682303 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..