Nieuws uit de bestuursvergadering december 2017

Samenvatting bestuursvergadering december 2017:

• DeBankenplan Gummaruskerk Wagenberg.
  • Voortgang plaatsen afscheidingswand H. Antonius Abt kerk te Terheijden.
  • Nieuwe voorzitter van de Stichting Behoud Antonius Abt Terheijden.
  • Nieuwe vicevoorzitter parochiebestuur
  • Korte mededelingen

De Bankenplan Gummaruskerk Wagenberg.
De bisschop heeft zijn goedkeuring gegeven aan het verwijderen van de banken uit de zijbeuken. Met het weghalen van de banken uit de zijbeuken ontstaat een mooie loopkerk, passend bij de oorspronkelijke inrichting van de kerk.

Voortgang plaatsen afscheidingswand H. Antonius Abt kerk te Terheijden.
Het parochiebestuur is bijgepraat door de architect van de afscheidingswand en heeft een eerste “demo constructie” afscheidingswand mogen aanschouwen. Het wordt een bijzondere afscheiding. Het prototype is door het parochiebestuur goed gekeurd.

Nieuwe voorzitter van de Stichting Behoud Antonius Abt Terheijden.
Het parochiebestuur is volledig eens met de benoeming van Petra Kimmel als nieuwe voorzitter van de SBAAT.
Tevens bedankt het Parochiebestuur de oude voorzitter Dhr. Visser voor al zijn inspanningen en diensten voor de stichting.

Nieuwe vicevoorzitter parochiebestuur
José Mureau is vanaf januari 2018 de nieuwe vicevoorzitter van het parochiebestuur.

Korte mededelingen:

• De aangepaste tarieven, volgens de norm van het Bisdom, staan op de website onder rubriek “Financiën”.
  • De verhuurde ruimte in Terheijden aan het distributiecentrum kranten zal opnieuw worden overwogen. De maandelijkse inkomsten zijn mede belangrijk voor het gebouw en SBAAT.
  • Bij alle diensten (kerken) zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd voor de misboekjes in de vorm van een offermandje.
  • Dopelingen, communicanten en vormelingen, van de afgelopen 3 jaar, worden in een persoonlijke brief gevraagd om solidariteit met actie kerkbalans.