Nieuws uit de bestuursvergadering oktober 2017

Samenvatting bestuursvergadering oktober 2017:

• De H. Bernarduskerk en het centrumplan Made.
  • Voortgang vieringen in H. Antonius Abt kerk te Terheijden tijdens de verbouwing
  • Nieuwe automatisering parochies
  • Korte mededelingen

De H. Bernarduskerk en het centrumplan Made
Dhr. C. Kwaaitaal van Breda Bouw praat het parochiebestuur elk kwartaal bij over de ontwikkelingen rond de H. Bernarduskerk en het Centrumplan. Door het kwartaaloverleg houdt het parochiebestuur met betrekking tot het centrumplan en ‘nieuwe kerk’ de vinger aan de pols.

Voortgang vieringen in H. Antonius Abt kerk te Terheijden tijdens de verbouwing
Er moet een aangepast plan komen voor de wand naar aanleiding van de opmerkingen van het Bisdom. Komende week wordt de kerk kleiner gemaakt (60 zitplaatsen). Met kerstmis wordt uitgeweken naar de Cour. Berichtgeving hierover komt in de weekbladen. Lees hier meer over.

Nieuwe automatisering parochies
De nieuwe software wordt begin januari 2018 in onze parochieadministratie geïnstalleerd.
De leverancier van de software loopt thans achter op de planning maar blijft positief.
De basisbestanden kunnen wel al opgezet worden opdat er al geboekt kan worden. Navision moet opgeslagen worden omdat er geen historie meegenomen wordt.

Korte mededelingen:

• Vanaf 1 januari 2018 wordt er op woensdagmiddag 13.30 uur vergaderd.
  • De vrijwilligersdag was geslaagd. De deelnemers hebben genoten van de workshops. De afsluitende dienst was lang.
  • Delegatie van het parochiebestuur en het bestuur van A.S.T. koor hebben een positief gesprek gevoerd.
  • Monumentenwacht inspectie voor Wagenberg oké.
  • De wettelijke verplichting NEN 3140 Arbowet heeft betrekking op kachels.
  • De Heemkundekring ruimte in de H. Bernarduskerk gaat op slot hierdoor dienen de vrijwilligers gebruik te maken van de normale toiletruimte.