Nieuws uit de bestuursvergadering juli 2017

Samenvatting bestuursvergadering juli 2017:

• De scheidingswand in de Antonius Abt kerk te Terheijden
  • Parochieplan/werkplan
  • Overstap naar softwarepakket “Exact Online”/Navision
  • Zaterdag 16 september 2017: Vrijwilligersdankdag
  • Korte mededelingen

De scheidingswand in de Antonius Abt kerk te Terheijden

Een delegatie van het parochiebestuur heeft een uitvoering gesprek gevoerd met Bisschop Mgr. J. Liesen, Dhr. Frank van der linden en Dhr. G. de Rooij met betrekking tot het plaatsen van de scheidingswand. Een onderdeel van het overleg was; “Hoe open mag de scheidingswand van het Bisdom zijn?”. Na wat herinventarisatiewerk en briefwisselingen zijn we eruit. Blij en gelukkig kunnen we melden dat de machtiging vanuit het Bisdom binnen is. Iedereen die op een of andere wijze betrokken is bij dit mooie project heel veel succes gewenst met de realisatie van het geheel.

De bisschop laat de complimenten overbrengen aan SBAAT (Stichting Behoud Antonius Abt Terheijden). De stichting werkt creatief en voortvarend.

Parochieplan/werkplan

In het pastoraal team wordt de “commissie liturgie” opgenomen. Kwaliteit is belangrijk en zaken die niet werken los durven te laten

Navision

Het Bisdom heeft besloten om te gaan stoppen met “Navision” en over te stappen naar het software pakket “Exact Online”. Uiteraard zullen de huidige gegevens uit Navision worden geconverteerd naar het nieuwe pakket. Uiteraard worden alle vrijwilligers, die gebruikmaken van het software pakket, geschoold voor de nieuwe omgeving. Zodra er meer bekend wordt zullen wij dit direct aan betreffende personen melden.

Vrijwilligersdankdag

Deze dag staat gepland voor zaterdag 16 september 2017. De locatie staat gepland in Wagenberg.

Korte mededelingen

• Communicatie over de toekomst van de H. Bernarduskerk; Jose Mureau heeft tijdens de gemeentelijke meet & match haar droom over de kerkruimte duidelijk gemaakt. Binnenkort wordt in het carillon “de droom” uitvoerig beschreven.
  • Cijfers van de parochiebijdrage tot nu toe; Wederom blijft de parochiebijdrage fors achter op de begroting.