Nieuws uit de bestuursvergadering juni 2017

Samenvatting bestuursvergadering juni 2017:

• Eerste bestuursvergadering na 12 jaar zonder onze Vice voorzitter Petra Kimmel
  • Parochieplan/werkplan 2017-2020 opgeleverd
  • Jaarrekening 2016
  • Overstap naar softwarepakket “Exact Online”
  • Zaterdag 16 september 2017: Vrijwilligersdankdag
  • Korte mededelingen

De eerste bestuursvergadering na 12 jaar zonder onze Vice voorzitter Petra Kimmel

Petra Kimmel, onze energieke vice voorzitter, is na 12 jaar (met dispensatie van het Bisdom) afgetreden. Wij bedanken Petra voor alles wat zij voor de Vijf Heiligen Parochie heeft bereikt. Petra was ook initiator van het oprichten van de stichtingen SBGW (Stichting Behoud Gummarus Wagenberg) en SBAAT (Stichting Behoud Antonius Abt Terheijden). Petra was niet alleen vice voorzitter, maar had veel affiniteit met gebouwen. Het “Masterplan gebouwen” is door Petra opgetekend. Petra heeft haar uiterste best gedaan om de “parochie in leven te houden” en de gebouwen te behouden als cultureel erfgoed.

bestuurslidOPROEP: Wij zoeken bestuurslid parochiebestuur

Het bestuur is dringend op zoek naar een opvolger voor Petra. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parochiekantoor, Kerkstraat 6 te Made, tel. 0162-682303 en vraag naar Jolanda van Bragt. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorlopig zal Vincent Schoenmakers de bestuursvergaderingen voorzitten. De overige taken van Petra zal voorlopig Jose Mureau waarnemen.

Parochieplan/werkplan

Met trots kunnen we melden dat het “Parochieplan/werkplan 2017-2020” is opgeleverd. In een gezamenlijke activiteit, van zowel het pastoraalteam en het bestuur, is “parochieplan/werkplan” tot stand gekomen.

Jaarrekening 2016

De penningmeester heeft de jaarrekening 2016 gepresenteerd. Ook dit jaar 2016 zijn de boeken gesloten met een negatief resultaat van € 45.000,--. Dit is minder dan begroot, omdat de parochiebijdragen minder zijn gedaald dan voorzien, daarentegen zijn de personeelskosten hoger dan voorzien. Door de verkoop van enkele gebouwen zal in de toekomst de vaste lasten minder onder druk staan (o.a. verzekeringen, energie, onderhoud). Met dank aan de penningmeester hebben alle bestuursleden het jaarverslag 2016 ondertekend en zijn de jaarstukken 2016 verzonden naar het Bisdom.

Navision

Het Bisdom heeft besloten om te gaan stoppen met “Navision” en over te stappen naar het softwarepakket “Exact Online”. Uiteraard worden de huidige gegevens uit Navision geconverteerd naar het nieuwe pakket. Zodra er meer bekend wordt zullen wij dit melden.

Vrijwilligersdankdag

Deze dag staat gepland voor zaterdag 16 september 2017. De locatie is in de H. Gummaruskerk te Wagenberg.

Korte mededelingen

• De 1ste bijeenkomst van het secretariaatsoverleg is met veel enthousiasme ontvangen en zal zeker zijn vervolg krijgen.
  • Wi-Fi; Zowel in de kerk van Wagenberg als in de kerk van Terheijden is Wi-Fi geïnstalleerd.
  • Vrijwilligers werken aan orgel plateau in Wagenberg
  • Korenoverleg loopt naar wens.
  • Vrijwilligers werken aan het korenplan