Nieuws uit de bestuursvergadering januari 2016

Samenvatting bestuursvergadering januari 2017:

Parochieplan/werkplan

De contouren van het parochieplan/werkplan staan in de steigers. In de bestuursvergadering van maart worden de laatste puntjes op de "i" gezet zodat er in het voorjaar een gedragen parochieplan ligt voor de komende periode.

Begroting 2017

De penningmeester heeft in samenspraak met de financiële commissie de begroting 2017 opgesteld en na goedkeuring van het parochiebestuur ingediend bij het bisdom.

Ondersteuning voor het Pastoraalteam

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Mevr. Giny van der Korput, als vrijwilliger, haar diensten heeft aangeboden. Dit houdt in dat Giny mee voor zal gaan in de weekendvieringen en indien noodzakelijk zal Giny ook voor gaan bij de uitvaartliturgie.

Evaluatie Kerstvieringen

De kerstvieringen 2016 zijn in het Pastoraalteam geëvacueerd. Vanuit deze bevindingen wordt nader bekeken wat voor de komende jaar wenselijk is voor de kerst periode. Verbeterpunten worden meegenomen.

Korte mededelingen:

• Nieuwjaarsbijeenkomst; Waardering voor de ontvangst bij de nieuwjaarsviering / receptie van het bisdom in de Bernarduskerk.
  • Geen "stille" vieringen; In de korenrooster zullen geen stille vieringen worden opgenomen.
  • WIFI; In de H. Gummaruskerk is inmiddels WiFi geïnstalleerd. Terheijden volgt zo spoedig mogelijk.
  • Vrijwilligersdag; De vrijwilliger dag staat gepland op 16 september 2017 en wordt georganiseerd in Terheijden.
  • Klokken Terheijden; Herstel uurwerk H. Antonius abt kerk wacht op onderdelen, wordt zeker hersteld.
  • Verbouwing H. Antonius Abt Kerk; Voor de afscheidingswand naar een kleinere vieringsruimte en de bouw voor toiletruimtes zijn de offertes ontvangen.
  • Voor Terheijden is met T-Mobile een aanvullende huurovereenkomst opgesteld.