Mededeling zondagvieringen

Vanaf 1 september zullen de zondagvieringen in zowel Made als in Wagenberg aanvangen om 09.30 uur.

In 2018 is er met met o.a. voorgangers, dirigenten, koren, lectoren, kosters etc. breed overleg gevoerd over de wisselingen van tijden over de zondagvieringen. Het heeft de afgelopen tijd echter vele vragen opgeroepen, want de aangepaste tijden bleken toch moeilijk te zijn voor een groep trouwe kerkgangers. Wij zijn ons ervan bewust dat wij binnen het mogelijke tegemoet komen aan de wens van velen.

Parochiebestuur en pastoraal team hebben daarom besloten om voorlopig weer beide zondagvieringen om 09.30 uur te laten beginnen. We hopen u allen weer te verwelkomen tijdens de wekelijkse zondagviering in onze parochie.

Meer informatie over de openingstijden en kerkdiensten leest u hier.

Eerste Heilige Communie

Communie 2019

Op Zondag 12 mei hebben 15 communicanten hun eerste heilige communie in de kerken in Terheijden en Wagenberg onder begeleiding van Living Spirit ontvangen.

In Terheijden hebben 7 kinderen hun eerste Heilige communie gedaan. Ook hier was het spannend voor de kindjes. De kerk is behoorlijk gekrompen, maar wel super sfeervol. Het was een mooie verzorgde dienst onder begeleiding van Alexandra Van Riel, zo wat kan die zingen, prachtig. Ook natuurlijk aan de moeders gedacht, elke moeder van de communicant kreeg een prachtige rode roos. Dan kan je dag toch niet meer stuk.

Fotografie Angelique Klomp maakte ook dit jaar de foto's. Bekijk hier de foto's op haar facebookpagina.

Proficiat allemaal, hopelijk kijken jullie terug op een mooie dag. De werkgroep Eerste Communie kijkt terug op een geslaagde dag.

Werkgroep Eerste Communie.

Lid van het parochiebestuur
Iets voor jou?

We zoeken iemand, een vrouw of een man, die belangstelling heeft om lid te worden van het bestuur van de Vijf Heiligen Parochie. Een bestuurslid wordt benoemd voor vier jaar, welke termijn éénmaal kan verlengd worden. De termijn van bestuurslid Anton Weterings zit er binnenkort op, dus zoeken wij een opvolg(st)er.

Het bestuur functioneert goed en prettig. Elke maand – meestal woensdags – wordt er ’s middags in Made vergaderd. Het bestuur bestaat uit zeven mensen: Vincent Schoenmakers, José Mureau, Lianne de Wijs, Ad van Alphen, Anton Weterings, Kees Kwaaitaal, Pierre Gruca. Ook Jolanda van Bragt, de teamassistente, neemt aan de vergaderingen deel. Zo zijn bijna alle geloofsgemeenschappen (Terheijden, Wagenberg, Made en Hooge-Zwaluwe) in het bestuur vertegenwoordigd. Daar streven we ook naar.

Taken parochiebestuur:

• Beheer van de kerkelijke goederen
  • De zakelijke voorwaarden scheppen voor het pastoraat in de parochie
  • Het pastoraal team adviseren in pastorale zaken
  • En dan passeert er veel: de zorg voor de drie kerken, nu en in de toekomst, de secretariaten, jaarrekening en begroting, kerkbalans elk jaar, werkgeverschap, vrijwilligersbeleid, enz.

Is het iets voor jou? Wil je er over denken? Wil je erover spreken?

Dat laatste kan bij elk bovengenoemde bestuursleden. Je kunt ook een briefje doen in de brievenbus van de secretariaten in Made, Wagenberg of Terheijden, - met de tekst: Aan het parochiebestuur, ik wil me wel oriënteren op het lidmaatschap van het parochiebestuur. Dan nemen wij contact op. Een e-mail sturen kan ook naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We kijken naar je uit.

De leden van het bovengenoemd parochiebestuur
maart 2019

Communicanten stellen zich voor tijdens kennismakingsviering

Kennismaking Communie 2019

Op zondagochtend 17 februari stelden 43 kinderen zich voor tijdens de kennismakingsviering in de H. Bernarduskerk Made.

In deze Woord en Communieviering hebben we kennis gemaakt met de kinderen die dit jaar in onze kerken hun 1e H. Communie gaan doen. En daar zijn ze dan......43 zonnetjes met de namen van de kinderen die in mei hun eerste Heilige communie gaan ontvangen! Veel succes met de voorbereidingen voor de grote dag!

Berichten vanuit de Vormselwerkgroep

Vormsel

Vrijdagavond 25 januari 2019 hebben 10 kinderen uit de Parochie Heilige Maria Magdalena en 6 kinderen uit de Vijf Heiligen Parochie in de kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek het sacrament van het Vormsel ontvangen tijdens een inspirerende viering.

Belangrijk onderdeel van de voorbereiding is de keuze van een goed doel door de vormelingen. Voor dit goede doel worden door de kinderen acties bedacht om geld in te zamelen. Dit jaar werd als goede doel gekozen PrentenboekPlus. Tijdens de terugkombijeenkomst op 13 maart wordt de opbrengst aan Colette Pelt, oprichtster en directeur van PrentenboekPlus uitgereikt.

PB Logo 01 FinalPrentenboekenPlus heeft als doel om voor kinderen met een visuele of een communicatieve beperking prentenboeken te ontwikkelen. Ze passen hiervoor bestaande prentenboeken aan door gebruik te maken van braille en tactiele (voelbare) illustraties. Klik hier voor meer informatie.

De vormelingen

Meer informatie Ok