Berichten vanuit de Vormselwerkgroep

Vormsel

Vrijdagavond 25 januari 2019 hebben 10 kinderen uit de Parochie Heilige Maria Magdalena en 6 kinderen uit de Vijf Heiligen Parochie in de kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek het sacrament van het Vormsel ontvangen tijdens een inspirerende viering.

Belangrijk onderdeel van de voorbereiding is de keuze van een goed doel door de vormelingen. Voor dit goede doel worden door de kinderen acties bedacht om geld in te zamelen. Dit jaar werd als goede doel gekozen PrentenboekPlus. Tijdens de terugkombijeenkomst op 13 maart wordt de opbrengst aan Colette Pelt, oprichtster en directeur van PrentenboekPlus uitgereikt.

PB Logo 01 FinalPrentenboekenPlus heeft als doel om voor kinderen met een visuele of een communicatieve beperking prentenboeken te ontwikkelen. Ze passen hiervoor bestaande prentenboeken aan door gebruik te maken van braille en tactiele (voelbare) illustraties. Klik hier voor meer informatie.

De Vormelingen waren:
Lucas van Dort, Thijmen Hendrickx, Lotte Jansen, Finn Koeken, Britt Noordermeer, Sara Noordermeer, Yasmijn Rammeloo, Renzo Schmerda, Elijah Tweeboom, Josse Vehmeijer, Jenny Damen, Brighid Lemmens, Lotte Lemmens, Lars van de Luijtgaarden, Jasper van Oosterhout en Jeroen van Oosterhout.
De viering werd voorgegaan door Mgr.Dr.J. Liesen, bisschop van Breda en Pastoraal Werker Han Geppaart en muzikaal omlijst door Jongerenkoor Princenhage.

Meer informatie Ok