‘KLEIN BEGINNEN...”

Onder deze titel hebben in mei van dit jaar 4 vieringen plaatsgevonden waarin 42 kinderen hun Eerste Communie deden. Het waren feestelijke vieringen waarin de feestelingen heel erg actief waren. En ze glommen en ze schitterden en ze straalden. En hun ouders hadden er duidelijk plezier in om hun zonen en dochters met trots te zien groeien.

klein beginnen

Weet je wat?

Kom het zelf maar meemaken, want dan weet je waar wij het over hebben wanneer wij via klassenbezoek op de scholen en in de verschillende media en de nieuwsbrief van de Vijf Heiligen Parochie kinderen en hun ouders van harte uitnodigen tot deelname aan ons Eerste Communieproject. Alle data en gegevens die van belang zijn voor het Eerste Communieproject en de Eerste Communievieringen in 2020 publiceren wij in de tweede helft van september dit jaar.

Klein beginnen en hopen op groeikansen

Wanneer je bedenkt dat de Eerste Communie na de Doop het tweede moment is waarop de (religieuze) groeilijn van kinderen een forse stijging maakt, dan is “klein beginnen” een passende naam voor wat er gebeurt met de kinderen op het moment van hun Eerste Communie. Wat dan plaats vindt mag een leven lang meegaan om meer en meer begrepen te worden.
In die zin is de Eerste Communie een groeisacrament.

De betekenis van de Eucharistie, het breken van het Jezusbrood, het samen eten en delen, het hoeft niet in een keer begrepen te worden. Mensen mogen groeien in hun geloof. De Doop, de eerste Communie, het Vormsel: samen worden zij de initiatiesacramenten genoemd. Kinderen in de groei worden in verschillende fasen ingevoerd in de sterke verhalen van de christelijke geloofstraditie. Vertellenderwijs worden God en Jezus vertrouwde namen, verwondering en vertrouwen worden sleutelwoorden voor leven met zin. Zo worden kinderen in de groei rijker in geloof en hun ouders met hen.

Meer informatie

Meer informatie over Doop, Eerste Communie en het Vormsel lees je hier. Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vijf Heiligen Parochie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0162-682303. Het pastoresteam en onze vrijwilligers staan graag voor jullie klaar!

Meer informatie Ok