Advent: Op weg naar Kerstmis

Advent aansteken

De vier kaarsen op de Adventskrans zorgen voor een groeilicht, dat meer en meer een cirkel wordt naarmate wij het feest van Kerstmis naderen.

Op zondag 23 december is iedereen vanaf 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom in de H. Bernarduskerk in Made om de kerk binnen te wandelen en eens rustig aandacht te hebben voor de kerststallententoonstelling in de kerk, er is muziek en er is gelegenheid om de wensboom aan te kleden met mooie kerstwensen voor wie dan ook.

Om 11.00 uur zal er een viering zijn waar 3 voorleeskampioenen van de basisscholen een verhaal voorlezen en zullen wij rond de 4 kaarsen van de Adventskrans spelenderwijs wat verdieping aanreiken. Zo wordt een speelse woorddienst, die ook voor kinderen en jonge gezinnen verstaanbaar is, opgevolgd door de viering van de eucharistie.

Uitgebreid programma

Communie 2019

Even bijpraten over het Vormsel

Han Geppaart,pw

tegel vormsel glasinlood

Op dinsdag 4 september is er een informatiebijeenkomst geweest over het Vormselproject ‘God gaat altijd met je mee’. Vanaf 4 september volgen de vormelingen met andere kinderen het project: God gaat altijd met je mee en gaan zij samen zich inzetten voor het goede doel: De Terheijdense Stichting PrentenboekenPlus.

Lees hier meer over de vormelingen en de voorbereidingen.

Wijziging aanvangstijden vieringen per 1 oktober 2018

logo

Na wisseling in het pastoraal team en door het afnemen van het aantal voorgangers was het parochiebestuur en het pastoraal team genoodzaakt te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de invulling van de weekendvieringen te waarborgen.

Na overleg met een groot aantal betrokken groepen binnen de liturgie is de volgende oplossing gevonden. We begrijpen dat dit voor veel mensen een grote verandering is in het ritme van de zondag, maar we hopen op uw begrip en we zien u graag in één van onze vieringen.

Wijziging aanvangstijden vieringen per 1 oktober 2018

Afscheid van Pastoraal werker Han Geppaart

foto han1

Met ingang van 1 september 2018 heeft Drs. Han Geppaart, pastoraal werker onze parochie verlaten. Met gelijke datum zet hij zijn pastoraal werk voort in de parochies Nazareth te Breda en O.L. Vrouw ten Hemelopneming te Prinsenbeek.

Han Geppaart heeft in de Vijf Heiligen Parochie negen jaar op een intense en gelovig-betrokken wijze gewerkt. Zo heeft hij veel voor mensen betekend. We zijn hem zeer dankbaar. In een Eucharistieviering op zondag 26 augustus 2018, om 9.30 uur in de Gummaruskerk te Wagenberg hebben we afscheid genomen. Aansluitend aan de viering was er tot 13.00 uur - met koffie en thee - gelegenheid om Han Geppaart te danken en elkaar te ontmoeten.

Bijgesloten treft u een woordje van dank van pastoraal werker Han Geppaart: Dankwoord Han Geppaart.

Tijdens de viering van 26 augustus zijn er mooie foto’s geschoten, die treft u in onderstaande link: afscheid Han Geppaart.

Han Geppaart

Lees meer...