tegel jonge gezinnen glasinlood

Jongeren

De Vijf Heiligen Parochie organiseert verschillende activiteiten voor jongeren.

Activiteiten:

• Peuter-Kleuterkerk;  Speelse activiteiten voor peuters/kleuters en hun ouders
  • Kinderkerk; Leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen vanaf + 6/7 jaar tot + 12 jaar en hun ouders
  • Misdienaargroep; Misdienaars zijn jongens en meisjes die meehelpen in de viering. Zij dragen het evangelieboek en het boek met de lezingen binnen en dragen de kaarsen wanneer het evangelie wordt voorgelezen.
  • Parochieel gezinskoor; voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf groep 4 tot......... zolang je zingen leuk vindt. Daar horen ook ouders of opa's en oma's bij!!

We informeren via deze website, nieuwsbrief, weekblad 't Carillon en via de basisscholen. Ook heeft de Vijf Heiligen Parochie een facebookpagina. Like ons, zo blijf je van alle informatie en foto's op de hoogte.

Meer informatie over onze activiteiten

Peuter-Kleuterkerk

“Speelse activiteiten voor peuters/kleuters en hun ouders”

Voor peuters en kleuters tot + 6/7 jaar (tot de voorbereiding 1e Heilige Communie) zijn er regelmatig eenvoudige activiteiten met een speels karakter. De peuterkerkkaars wordt aangestoken. We zingen liedjes en bidden samen, sommige met gebaren erbij. Er wordt een verhaal verteld met een verwerkingsactiviteit. Na afloop ontmoeten we elkaar met wat lekkers erbij.

Bekijk hier de Peuter-Kleuterkerk activiteiten

Kinderkerk

Voor jonge gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er met Kerstmis en Pasen speciale vieringen.

Misdienaargroep

Vooral in de eucharistieviering hebben ze een belangrijke taak: Het mee klaarmaken van de altaartafel.

In een woord- en communieviering helpen ze de voorganger om het H. Brood eerbiedig van het tabernakel naar het altaar te brengen. Soms helpen ze bij het ontsteken van wierook. Juist door de taken van de misdienaar krijgt een viering een feestelijker en sfeervoller karakter.

Omdat er meer misdienaars zijn hoef je niet elk weekend aanwezig te zijn. In Made en Wagenberg zijn er misdienaars die om de ‘zoveel weken’ zondags meehelpen.

Meer informatie of meedoen?

Voor meer informatie kun je de veel gestelde vragen doorlezen. Natuurlijk kun je ook een pastoraal werker aanspreken of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parochieel gezinskoor Living Spirit

Het Parochieel gezinskoor Living Spirit heeft als thuisbasis de Bernarduskerk in Made, maar zingt ook in de andere kerken van onze parochie. Ga naar de pagina Living Spirit voor meer informatie. Lijkt het je wat en wil je meedoen of eens een kijkje komen nemen? Meld je aan bij: Ramona de Jong: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook hebben zij een facebook-pagina waar je een kijkje kunt nemen wat zij allemaal doen.

OPROEP

De werkgroepen hebben nieuwe leden nodig!

Ouders, opa's of oma's, schroom niet om je aan te melden en mee te helpen in de werkgroep.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de werkgroep Peuter-kleuterkerk, tel. 0162-682303 of een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.